У Запоріжжі триває весняне прибирання доріг і тротуарів

19.03.2019 15:05

У всіх районах обласного центру працює спецтехніка КП «ЕЛУАШ». Шляховики прибирають проїжджу частину і тротуари від сміття і відсіву, який використовувався в зимовий період для боротьби з ожеледицею. Сьогодні в Вознесенівському районі комунальники впорядковують тротуари по вулиці Сталеварів.

На вулицях міста стає помітно чистіше. Щодня кипить робота з прибирання міста. Зокрема силами КП «ЕЛУАШ» наводиться чистота на закріплених територіях доріг, тротуарів, зупинкових комплексів. Завдання впорядкувати місто до весни - прибрати сміття і відсів, який використовувався в зимовий період для боротьби з ожеледицею. Основні вулиці «елуашівці» вже пройшли з мітлами і лопатами, також працює спецтехніка.

- Роботи почалися в середині лютого, щойно налагодилась погода. Прибираємо місто від відсіву і сміття вручну та з використанням спецтехніки. Роботи ведуться і в нічний час, оскільки менше транспорту на дорогах. Плануємо впорядкувати свої ділянки до кінця квітня, - розповів начальник КП «ЕЛУАШ» по Вознесенівському району Максим Кікош.

Сьогодні одна з бригад працює в Вознесенівському районі на ділянці по вулиці Сталеварів. Прибирають переважно жінки, метуть тротуари і дорогу вздовж бордюрів, потім все це збирають і вантажать лопатами в спецмашини. Далі сміття вивозять на полігон ТПВ.

- Працюю в КП «ЕЛУАШ» два роки. Робочий день починається з 6 ранку. У кожного своя ділянка, яку повинні здати до 9 години. Невелика перерва. Потім з 10 години йдемо на доопрацювання. Прибираємо дороги, тротуари, зупинки, чистимо бордюри. Фізично важко, новеньким особливо. Роботи багато. Треба щоб місто було чистим. Велике прохання до городян не смітити, адже є урни, і цінувати нашу працю, - зазначила дорожня робітниця КП «ЕЛУАШ» Вікторія Ткаченко.

Наступні в плані прибирання в районі тротуари по вулицях Перемоги, Михайла Гончаренка, Миру. Роботи тривають.