У Запоріжжі стартували святкові заходи, присвячені 26-й річниці незалежності України

22.08.2017 10:50

24 серпня 1991 Верховна Рада прийняла Акт про проголошення незалежності України. Також 23 серпня в Україні відзначають День Державного Прапора. Заходи, присвячені 26-й річниці незалежності та Дню Державного Прапора, проходять у всіх регіонах країни. Не залишилося осторонь і Запоріжжя.

Вже традиційно святкування Дня Незалежності і Дня Державного Прапора в нашому місті стартувало з урочистого покладання квітів до пам'ятника Т.Г. Шевченко на площі біля будівлі районної адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району.

У заході взяли участь міський голова Володимир Буряк, представники обласної та міської влади, учасники АТО, військовослужбовці, представники громадських організацій, трудових колективів, молодь.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять тих, хто загинув за свободу нашої країни, захищаючи незалежність і територіальну цілісність України на сході країни. Учасники заходу поклали квіти до пам'ятника великому українському Кобзареві.

Звучали пісні у виконанні кращих солістів творчих колективів Шевченківського району. Також були представлені літературно-музичні, хореографічні композиції.

Музичний супровід свята забезпечував військовий духовий оркестр 55-ї артилерійської бригади.