У Запоріжжі провели навчання з нововведень у регуляторній політиці

19.03.2019 17:50

Представникам департаментів та управлінь Запорізької міської ради розповіли про законодавчі нововведення, які торкнулися аналізу регуляторного впливу (АРВ). Так, в силу вступили зміни в постанові Кабміну, які передбачають перевірку АРВ разом з М-тестом (тест малого підприємництва).

Навчання для представників департаментів та управлінь міської ради проводять кілька разів на рік. Цього разу говорили про зміни в аналізі регуляторного впливу. Про них розповідали представники державної регуляторної служби Запорізької області. Тепер для кожного регуляторного акта повинен проводитися М-тест, який забезпечує оцінку вартості регулювання для суб'єктів малого підприємництва.

- Представники управлінь і департаментів, які є розробниками регуляторних актів, перед аналізом регуляторного впливу повинні проводити тепер М-тест. Бо розробник регуляторного акта перед тим, як його прийняти, повинен зрозуміти, як він буде працювати, які витрати понесе підприємець і як рішення вплине на суб'єкта господарювання, - розповіла заступник директора департаменту надання адмінпослуг і розвитку підприємництва Тетяна Суркова.