В Запоріжжі відбудеться міжнародний фестиваль «Акорди Хортиці»

20.03.2019 13:30

Міжнародний конкурс-фестиваль дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Акорди Хортиці» пройде з 24 по 29 березня на базі Запорізької обласної філармонії та запорізьких музичних шкіл №№1, 2, 5, школи мистецтв №1. Протягом конкурсних днів учасники віком від 6 до 20 років виступлять перед глядачами та журі у 5 музичних номінаціях. Також пройдуть педагогічні конференції, майстер-класи та концерти членів журі – провідних педагогів української та світової виконавської школи.

Міжнародний конкурс-фестиваль дитячого та юнацького  виконавського  мистецтва «Акорди Хортиці» – один з найвідоміших в Україні музичних проектів для молоді. За 18 років існування його гостями стали понад 8000 юних  музикантів з Австрії, Білорусі, Великої Британії, Вірменії, Грузії, Кореї, Китаю, Росії, Сербії, Чехії, США, Японії, Литви та всіх куточків України. Це один з небагатьох фестивалів, де діти мають можливість виступити з академічним симфонічним оркестром Запорізької обласної філармонії – за цей час біля 500 талановитих юних музикантів використали цей шанс.

Організатори конкурсу-фестивалю:

- Департамент культури, туризму, національностей та релігій Запорізької облдержадміністрації;

- Департамент культури і туризму Запорізької міської ради;

- КЗ «Запорізька обласна філармонія» Запорізької обласної ради;

- Запорізький обласний благодійний фонд “АКОРД”.

Творчий марафон цьогорічного конкурсу-фестивалю стартував наприкінці січня  першим  (відбірковим)  туром, для участі в якому надіслано  920 заявок з Литви, США, Польщі, Білорусі  та з усіх регіонів України. Журі відібрало 430  учасників (солістів та учасників різноманітних ансамблів), 190  з яких - представники Запоріжжя та області. 

У відбірковому турі найбільш  цікавою та складною як завжди була «боротьба» у номінації «Соліст з оркестром». Із 118 заявок пройшло 22 конкурсанти, які змагалися за право виступити з академічним симфонічним оркестром Запорізької обласної філармонії.

Фінальна частина фестивалю-конкурсу відбудеться з 24 по 29 березня. Серед заходів заплановано також наступне:

  • 22.03. – 13.30, концертний зал ім. М. Глінки – прес-конференція конкурсу "Акорди Хортиці";
  • 25.03. – 18.00, концертний зал ім. М. Глінки – урочисте відкриття конкурсу та концерт членів журі з академічним симфонічним оркестром обласної філармонії;
  • 29.03. – 13.00, концертний зал ім. М. Глінки – нагородження володаря Гран-прі, лауреатів І ступеню, гала-концерт переможців.

Особливість цього року – за ініціативи міської влади Запоріжжя премія володаря Гран-прі збільшена з 10 тис. гривень до 30 тисяч.