У Комунарському районі відновилася реконструкція центрального парку

21.03.2019 14:47

У кожному районі Запоріжжя повинні бути обладнані зони відпочинку, які могли б відвідувати запоріжці - парки, сквери, пляжні зони. Необхідно поетапно їх упорядковувати. Таке завдання поставив перед профільними службами міський голова Володимир Буряк. Не є винятком і Комунарський район. Тут одним з улюблених місць відпочинку містян є парк Гагаріна. Саме зараз відновилася його реконструкція. Міський голова Володимир Буряк проконтролював сьогодні хід робіт.

Парк Гагаріна, який розташований у Комунарському районі, було облаштовано у 70-ті роки минулого століття. З того часу він залишається одним з улюблених місць відпочинку запоріжців. За сприятливої погоди його щоденно відвідують сотні людей. Тут регулярно проводяться різноманітні святкові заходи. Однак парк потребував реконструкції, але довгий час цьому не приділялася увага.

- У кожному районі міста є свій центральний парк, або зона відпочинку. Людям треба десь відпочивати. Це стосується і Комунарського району. Парк Гагаріна користується популярністю серед містян, тому його було вирішено реконструювати. Аналогічні роботи цього року ми виконуємо і в інших районах Запоріжжя, - сказав Володимир Буряк.

Ситуація почала змінюватися у 2016 році. Міська влада прийняла рішення про реконструкцію парку Гагаріна. З самого початку вона була розрахована на кілька років. Її було розбито на черги, з урахуванням можливостей бюджету. Загалом за цей період було виконано значний обсяг робіт першої та другої черг реконструкції. Облаштовано понад 14 тисяч квадратних метрів пішохідних доріжок. Встановлено кілька тисяч метрів бордюрів, 35 опор зовнішнього освітлення, частину лавочок та урн і так далі. Однак ці черги реконструкції ще не завершені. Роботи продовжуються у цьому році.

- Роботи розбиті на кілька черг. Влітку маємо завершити першу та другу черги реконструкції. Потім, у залежності від можливостей бюджету міста, будемо формувати подальші плани. Зокрема проект третьої черги реконструкції зараз знаходиться на коригуванні, - розповів Володимир Буряк.

Сьогодні продовжувалося будівництво сучасного дитячого майданчика. Бетонується основа для подальшого укладання травмобезпечного покриття. Також необхідно провести озеленення на площі 2300 квадратних метрів, завершити роботи на реконструйованій ділянці мереж зовнішнього освітлення, встановити частину урн та лавочок. Під час наради міський голова звернув увагу на те, що встановлене зовнішнє освітлення вже не зовсім відповідає потребам.

- Опори та світильники встановлені з урахуванням того, щоб освітлювати центральну алею парку. Однак зараз продовжується будівництво дитячого майданчика. Необхідно внести зміни у розміщення опор та світильників таким чином, щоб забезпечити належне освітлення дитячого майданчика. Проектант та підрядник повинні опрацювати питання, внести необхідні зміни, - зазначив Володимир Буряк.

Також міський голова ознайомився зі станом невеликої площі, яка знаходиться перед входом до парку Гагаріна. Також поряд розташований будинок районної адміністрації. Міський голова відзначив, що ця територія також потребує реконструкції. До того ж раніше вже було розроблено відповідний проект.

- Неправильно, коли ми реконструюємо парк, його центральну алею, а перед самим парком знаходиться занедбана ділянка. Зрозуміло, що для цього потрібні кошти. Але роботи можна розбити на кілька черг, з урахуванням можливостей бюджету, внести необхідні зміни до проекту. Доручаю підготувати відповідні пропозиції, - заявив Володимир Буряк.