За результатами особистого прийому міського голови у запорізьких будинках відремонтують покрівлі та опалення

21.03.2019 16:50

Ремонт покрівель, вирішення проблем з опаленням та оплатою за нього. Ці та інші питання піднімалися сьогодні під час особистого прийому міського голови. Запоріжці прийшли до Володимира Буряка за допомогою у їх вирішенні, адже звернення до інших інстанцій не дали результату.

Двоповерховий будинок по вулиці Павлокічкаській, 10 побудований вже досить давно. Мешканці відзначають, що будівля потребує ремонту. У першу чергу це стосується покрівлі, адже під’їзди та кілька квартир заливає водою під час дощу. За допомогою у вирішенні питання звернулася мешканка цього будинку Юлія Олександрівна Тимошенко.

Директор КП «Запоріжремсервіс» Сергій Ращепкін відзначив, що проблема дійсно існує. На даний момент протікання усунули, але необхідно відремонтувати ще 158 квадратних метрів шиферної покрівлі. Це можна зробити поточним ремонтом, але при цьому мешканці також повинні оплачувати послугу з обслуговування будинку. На сьогодні борг по будинку складає понад 19 тисяч гривень.

За словами заявниці, мешканці готові сплатити борги, але за умови виконання ремонту покрівлі. Але ще одним питанням є великі рахунки за тепло, які отримують мешканці. Як повідомив генеральний директор концерну «Міські теплові мережі» Олександр Грек, у будинку встановлений лічильник. Однак через особливості конструкції будинку витрати тепла на обігрів одного квадратного метра у таких двоповерхівках значно більші, ніж у дев’ятиповерхівках. Це підтверджує і лічильник.

- У другому кварталі ремонт покрівлі повинен бути виконаний. Це завдання «Запоріжремсервісу». Також необхідно обстежити стан теплових мереж у будинку, щоб знайти варіанти зменшення витрат тепла, - заявив Володимир Буряк.

У будинку №80 по вулиці Героїв 55-ї бригади схожа ситуація. Покрівлю необхідно ремонтувати. Також мешканці просять налагодити роботу опалення, адже у будинку прохолодно. Ще одна проблема – вивезення листя та гілок з прибудинкової території. Міський голова відзначив, що всі ці питання будуть вирішені.

- Керуюча компанія «Мрія» повинна виконати ремонт покрівлі за рахунок власних обігових коштів. Також перевірять стан внутрішньобудинкових мереж, за необхідності після завершення опалювального сезону прочистять та замінять труби. У планах концерну «Міські теплові мережі» на цей рік модернізація модульної котельні, яка обслуговує ваш будинок. Гілки та листя сьогодні вже вивезли, як заявив голова Шевченківської районної адміністрації, - відзначив Володимир Буряк.