Запоріжжя вперше презентувало нові туристичні продукти для широкої аудиторії в Києві

22.08.2017 12:09

17-18 серпня в Києві відбулася масштабна презентація нових туристичних продуктів, розроблених туристичним активом у співпраці з міською владою Запоріжжя.

17 серпня в інформагенції «Укрінформ» відбулася прес-конференція, в якій взяли участь начальник запорізького міського управління туризму Сергій Білов, секретар комітету Верховної ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту і туризму Ганна Романова, голова Асоціації індустрії гостинності Олександр Лієв, представники туристичного активу м Запоріжжя.

Для київських і національних ЗМІ Сергій Білов представив 10 туристичних продуктів міста Запоріжжя, розповів про перспективи розвитку туризму на 2018 рік і про філософію туристичного Запоріжжя - 7х7. За його словами, сьогодні перед містом стоїть завдання надати туристам можливість дізнатися Запоріжжя глибше, з різних ракурсів. На сьогодні кількість екскурсантів, які приїжджають в місто всього на день, перевищує кількість туристів, які залишаються в місті, в рази. Змінити цю ситуацію - одна з цілей міської програми, яка знаходиться в стадії розробки. Саме для цього розробляються нові продукти: не просто традиційні екскурсії, а програми для справжніх мандрівників, котрі розкривають місто і городян по-новому.

- На сьогодні однією з наших маленьких цілей є зробити з екскурсантів туристів. Спільно з Асоціацією індустрії гостинності ми пишемо програму розвитку туризму на найближчі три роки, по якій плануємо приймати 300 тис. туристів і 800 тис. екскурсантів, - розповів начальник управління туризму департаменту культури та туризму Запорізької міськради Сергій Білов.

Про особливості нових туристичних продуктів під час прес-конференції в «Укрінформі» також розповіли представники туристичного активу міста Запоріжжя.

18 серпня в офісі Асоціації індустрії гостинності управління туризму і туристичний актив міста Запоріжжя провели воркшоп. Його учасниками стали понад 50 туристичних операторів України. Їхній увазі були представлені нові туристичні продукти, розроблені в Запоріжжі.

Серед нових продуктів, які запорожці пропонують українцям і гостям країни, інтерактивні тури з козаками, індустріальні тури, еко тури з йогою в лісах острова Хортиця, екстремальні адреналінові тури з каякингом, стрибками з мосту і скелелазінням та багато іншого.

- Ми вперше провели таку масштабну презентацію наших туристичних продуктів для такої широкої аудиторії. Сподіваюся, представники турбізнесу України не тільки зацікавилися нашими проектами, а й будуть активно використовувати їх у своїй роботі, - зазначив Сергій Білов, підбиваючи підсумки презентації в Києві.