У Запорізькій обласній бібліотеці відбулося свято французької мови та поезії

22.03.2019 11:42

У заході взяли участь викладачі французької мови, студенти, школярі. Гостями свята стали представники посольства Франції. Учасники події спілкувались французькою мовою, декламували вірші та прозу.

Подія відбулася з нагоди Міжнародного дня франкофонії, який відзначається 20 березня. Фактично це день французької мови, який став культурною подією для багатьох країн-членів і спостерігачів Міжнародної Організації Франкофонії. З 2006 року Україна також входить до переліку країн-франкофонів у якості спостерігача. Всього до складу Міжнародної Організації Франкофонії входять 68 країн, серед яких 55 країн-членів і 13 країн-спостерігачів.

У ході зустрічі в Запорізькій обласній бібліотеці присутні спілкувалися виключно французькою мовою. Запорізька молодь підготувала пісні, вірші та прозу, що належать до культурного надбання Франції.

Подія організована у рамках співпраці міської влади та французького культурного центру «Альянс Франсез».

- Більше 180 мільйонів людей у всьому світі говорять французькою мовою. Це величезний пласт культури, про який сьогодні поговоримо. І я думаю, ця подія буде значним кроком вперед для тих, хто любить французьку мову і культуру, і для тих, хто ще мало її знає. В результаті цих зустрічей вони більше дізнаються про Францію, про культуру, поетів, художників, музикантів, - розповів Президент французького культурного центру «Альянс Франсез», заступник міського голови Запоріжжя Валерій Еделєв.

З цього свята починається низка заходів, присвячених французькій культурі. Найбільш очікувана подія – Французька весна, яка охопить 10 найбільших міст України, серед яких і Запоріжжя.