Вулицю Чарівну будуть освітлювати більше 200 сучасних світлодіодних світильників

22.03.2019 13:30

У Запоріжжі триває програма з освітлення вулиць, внутрішньоквартальних територій, приватного сектора. Роботи ведуться у всіх районах. У Шевченківському готується до здачі ще один об'єкт - вулиця Чарівна.

Ще донедавна освітлення вулиці Чарівної у Шевченківському районі викликало нарікання місцевих мешканців. Об'єкт включили в графік реконструкції. Охоплено ділянку від вулиці Фелікса Мовчанівського до траси Харків-Сімферополь. Були встановлені 224 нових світлодіодних світильники, замінені старі електропроводи на СІП, модернізовані шафи управління, які тепер дозволяють дистанційно і оперативно керувати системою освітлення вулиці.

- Система освітлення по вулиці Чарівній прослужила більше 40 років, кабельна лінія вийшла з ладу, окремі ділянки не освітлювалися. Протяжність лінії 3,623 км. Виконувати частково ремонти вже не було сенсу, потрібна реконструкція всього об'єкту. Нові світлодіодні світильники, які тут встановлені, дають яскраве якісне освітлення, а також економічні по енерговитратах. Вони прослужать довше, ніж старі світильники, які часто виходили з ладу, - розповів начальник ЕТР №4 КП «Запоріжміськсвітло» Олександр Дубицький.

Реконструкція системи зовнішнього освітлення вулиці Чарівної виходить на завершальний етап. Вечірньої пори вже можна оцінити нові світильники в роботі. Освітлюється проїжджа частина вулиці та тротуар.