На телеканалі Z вийшов другий випуск програми «Черговий по місту»: говорили про мости та дороги

22.03.2019 13:53

На запорізькому телеканалі Z стартував новий проект під назвою «Черговий по місту». Кожен четвер у прямому ефірі ведучий та представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста питання. У другому випуску програми гостем студії став заступник міського голови Запоріжжя Володимир Волобуєв. Говорили про благоустрій парків, озеленення, ремонт доріг. Торкнулись також теми обмеження руху великовантажного транспорту через греблю «ДніпроГЕС» та мости Преображенського.

Під час розмови в прямому ефірі програми «Черговий по місту» заступник міського голови Володимир Волобуєв зазначив – питання обмеження руху великовантажного транспорту через греблю «Дніпрогесу» та мости знаходиться на особистому контролі міського голови Запоріжжя. За словами Володимира Волобуєва, навантаження на греблю великогабаритними автомобілями вже зменшилось – це можна простежити за допомогою камер спостереження.

Але основна робота з організації руху через «ДніпроГЕС» та мости Преображенського ще попереду. Так, необхідно облаштувати ділянки доріг відповідними знаками.

- Сьогодні у нас проводяться закупівлі послуги на розробку схеми організації руху. Схема - це карта, на яку будуть нанесені знаки, де за правилами руху їх потрібно встановити. Заборона на рух вже існує. Але з огляду на те, що важіль реалізації заборони - це працівник поліції, який міг би зупинити транзитний транспорт і скласти адміністративний протокол, цей важіль поки не працює, бо немає знаків. Є певна процедура, якої ми дотримуємося, - сказав у прямому ефірі Володимир Волобуєв.

Також для запобігання аварійності дорожнє покриття на греблі потребує  ремонту, який має виконати балансоутримувач – «ДніпроГЕС». У перспективі – повна заміна асфальтового покриття. Для цього необхідно виконати проектування – цю процедуру балансоутримувач опрацьовує з профільними інститутами.

Нагадаємо, рух великовантажного транспорту вагою більше 25 тонн через греблю «ДніпроГЕСу» рішенням виконкому міської ради заборонений. На мостах Преображенського заборона діятиме з 7.00 до 21.00. Таке рішення прийняте через незадовільний стан дорожнього покриття та автотранспортного переїзду на греблі «ДніпроГЕСу», що є однією з причин «заторів» на цій ділянці. Однак заборона вступить у силу після завершення виконання всіх передбачених законодавством процедур та встановлення відповідних дорожніх знаків. Адже без цього неможливо організувати роботу поліції, яка могла б працювати з порушниками заборони. За словами Володимира Волобуєва, про прийняте рішення вже проінформовані сусідні області та міста. Для цього також був потрібний час. 

Програма «Черговий по місту» виходить у прямому ефірі щочетверга на телеканалі Z. Початок – о 18.30. Глядачі можуть задати питання гостю у прямому ефірі за телефоном 223 91 01.