Порушників Правил благоустрою Запоріжжя карають чималими штрафами

22.03.2019 18:40

Відбулося чергове засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті. На розгляд було представлено 43 протоколи, складені працівниками поліції, інспекції з благоустрою, районними адміністраціями міської ради на осіб, які порушили Правила благоустрою Запоріжжя або інші нормативно-правові акти України.

На засідання з’явились 15 осіб.

Більша частина протоколів була складена за захаращення прилеглої території. Так, приватним підприємцям у Вознесенівському, Комунарському та Олександрівському районах доведеться заплатити штрафи від 850 до 1360 грн.

Також були притягнені до відповідальності підприємці, які ігнорують вимогу укладати договір на вивіз твердих побутових відходів. Сума штрафу склала 850 грн.

За проведення самовільних будівельних робіт по вул. Сталеварів оштрафовано власника кафе (штраф склав 850 грн).

Наступний протокол за самовільне знесення двох дерев в Шевченківському районі: на фізичну особу-підприємця накладено штраф у розмірі 850 грн.

Серед правопорушень також самовільне розміщення рекламних споруд у Шевченківському та Вознесенівському районах. Відповідальним особам доведеться заплатити 340 грн штрафу.

До адміністративної комісії надійшли протоколи, складені на мешканців приватного сектору. Люди засмічували та не прибирали прилеглу до власних будинків територію. Суми штрафів склали 340 або 1360 грн.

У Запоріжжі продовжується боротьба зі стихійною торгівлею. За торгівлю у невстановлених місцях (по вулицях Новокузнецькій, Північнокільцевій, Поштовій) на фізичних осіб та підприємців були накладені штрафи від 340 до 1530 грн.

Притягнені до відповідальності особи, які не узгодили ділянки, де проводяться кронування дерев або ремонт. Сумма штрафу складає від 850 до 1700 грн.

За розміщення агітаційних листівок за одного з кандидатів у Президенти України у не встановленому для цього місті провопорушнику доведеться заплатити 340 грн.

Адміністративна комісія нагадує підприємцям і мешканцям Запоріжжя про необхідність дотримання Правил благоустрою м. Запоріжжя та адміністративну відповідальність за їх порушення.

Про випадки порушення (нанесення малюнків, стихійна торгівля, будівельні роботи без дозвільних документів, захаращення, організація звалищ, викидання сміття тощо) необхідно повідомляти до районних адміністрацій міської ради або до інспекції з благоустрою міської ради.