У Запоріжжі діти військовослужбовців закликали весну

25.03.2019 13:25

У міському центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді відбулось сімейне свято під назвою «Пусти мене, мати, весну закликати!».

Захід відбувся у рамках «Сімейного клубу для учасників АТО та членів їх сімей». Волонтери, учасники україномовного дитячого клубу «Солов'ята», члени родин учасників АТО – гостей було багато. Дитячий ансамбль «Перлинки» музичної школи №3 та учні музичної школи №5 подарували гарний настрій піснями про Україну та грою на музичних інструментах.

Традиція закликати весну в Україні давня. Навесні діти носять зроблену з дерева ластівку, ходять з нею від хати до хати і прославляють весну. Є й ще одна традиція - пекти з тіста пташок-жайворонків, що прилітають з вирію і символізують повернення до рідного дому, на рідну землю.

Маленькі учасники заходу слухали та співали пісень, закликаючи весну, а потім на кухні долучилися до справжнього дива – виготовлення жайворонків з тіста. Практичний психолог Центру, організатор заходу Наталія Шабаніна розповідала про тонкощі виготовлення тіста та ліплення жайворонків з родзинками-очима. Робота з тістом та борошном викликала у дітей найбільшу радість. А підтримувати гарний настрій до кінця свята допоміг аніматор.

Усі присутні отримали не тільки естетичне, а й кулінарне задоволення, посмакувавши свіжеспечених жайворонків з тіста.