За дорученням Володимира Буряка запоріжцям подовжили строк повірки лічильників та зроблять перерахунок за гарячу воду

25.03.2019 12:50

У березні 2019 року запоріжці, які не повірили вчасно квартирні лічильники гарячої води, отримали рахунки за гарячу воду згідно з нормами для квартир, які не мають приладів обліку. Нарахування було виконане за лютий. Однак за дорученням міського голови Володимира Буряка концерн «Міські теплові мережі» прийняв рішення подовжити до травня строки повірки приладів обліку та перерахувати оплату за гарячу воду тим громадянам, які виконають повірку у цей період.

У концерні «Міські теплові мережі» наголошують, що нарахування за гарячу воду згідно з нормами було зроблене у відповідності з вимогами законодавства. Адже за відсутності вчасної повірки дані приладу обліку можна не враховувати при нарахуванні. Однак багато хто з запоріжців виявився не готовий до такого нарахування, хоча концерн «Міські теплові мережі» заявляє, що споживачі були проінформовані про необхідність повірки лічильників.

У ситуацію втрутився міський голова Володимир Буряк, який доручив концерну підготувати варіанти вирішення проблеми, щоб добросовісні споживачі, які з різних причин не встигли повірити прилади обліку, не постраждали. Сьогодні на засіданні виконавчого комітету міської ради генеральний директор концерну «Міські теплові мережі» Олександр Грек доповів про результати виконання доручення міського голови.

За словами генерального директора концерну, той з абонентів, хто виконає державну повірку лічильника до кінця місяця, отримає в рахунках за березень 2019 року нарахування вже за показами власного квартирного лічильника гарячої води.

Олександр Грек наголосив: хто не встигне це зробити у березні, то відповідно до доручення міського голови Володимира Буряка концерн подовжує терміни державної повірки лічильників до 31 травня. Упродовж весни нарахування по таких квартирах будуть здійснюватися за середньомісячними показниками квартирних лічильників абонентів за попередні три місяці. Після виконання повірки будуть зроблені перерахунки з урахуванням вже показів лічильників гарячої води.

- Є норма законодавства про повірку лічильників та нарахування за гарячу воду, але міська влада дає можливість подовжити строки цієї повірки, щоб кожен бажаючий міг її виконати. До того ж після цього буде зроблений перерахунок оплати за гарячу воду, - заявив Володимир Буряк.