У Запоріжжі відзначили День Національної гвардії України

25.03.2019 15:55

Урочистий захід, присвячений Дню Національної гвардії України, відбувся сьогодні, 25 березня, у Палаці культури ім. Т. Г. Шевченка. Привітати з 5-річним ювілеєм військовослужбовців, які виконують бойові завдання по забезпеченню внутрішнього порядку, а також відстоюють незалежність України в зоні проведення операції Об'єднаних сил, прийшли керівники області та міста, представники Патрульної поліції, рідні військовослужбовців.

Перед початком святкового заходу присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять військовослужбовців, які загинули, виконуючи свій військовий обов'язок в зоні проведення операції Об'єднаних сил.

- У цей день ми вітаємо справжніх захисників України. Минуло вже 5 років з того часу, як була створена Національна гвардія України. Тоді, в березні 2014 року, необхідно було в першу чергу дати відсіч військовій агресії. Одними з перших, хто виступив на захист територіальної цілісності України, були службовці новоствореного військового підрозділу - Національної гвардії. Завдяки мужності та відвазі наших нацгвардійців сьогодні в Запоріжжі мир і спокій, - зазначив керуючий справами виконавчого комітету Запорізької міської ради Роман Омельянович.

Роман Омельянович нагородив Почесними грамотами виконавчого комітету Запорізької міської ради офіцерів і солдатів військових частин Національної гвардії.

З музичним подарунком перед гостями свята виступили військові оркестри та творчі колективи військових частин 3033, 3026 та 3029 Національної гвардії України.