У Запоріжжі стартував міжнародний конкурс-фестиваль дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Акорди Хортиці»

26.03.2019 11:10

У ці дні в Запоріжжі відбувається справжнє свято музики. У 19 раз міжнародний конкурс-фестиваль дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Акорди Хортиці» об'єднав юні таланти з різних країн та міст України. Його учасники люблять музику і захоплено нею займаються, демонструючи майстерну гру на музичних інструментах і вокал. Фестиваль проходить у концертному залі ім. Глінки.

Протягом кількох днів у Запоріжжі проходить міжнародний конкурс-фестиваль дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Акорди Хортиці». Вчора в концертному залі відбулося урочисте відкриття фестивалю. Члени журі, представники обласної та міської влади сказали теплі слова, побажали удачі, творчого натхнення і перемог юним талантам.

На сцені обласної філармонії в рамках фестивалю виступлять сотні учасників з України та з-за кордону.

- Якщо ми говоримо про велике мистецтво, культуру - все це теж бере початок з дитинства. Для дітей потрібні такі серйозні конкурси, фестивалі, де вони змагаються між собою, мають можливість грати і бути оціненими серйозними зірками міжнародного класу. «Акорди Хортиці» - фестиваль, що зарекомендував себе вже не лише в Україні, а й далеко за її межами. В 19-й раз фестиваль збирає юні таланти. Міська влада всіляко підтримує подібні заходи. Цього року розмір Гран-прі збільшили до 30 тисяч гривень. Подяка батькам, викладачам і самим дітям, які обирають мистецтво, - сказав на відкритті «Акордів Хортиці» заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Варто зазначити, що за 19 років існування фестивалю його учасниками стали понад 7 тисяч талановитих юних музикантів з 11 країн світу, біля 500 з них отримали унікальний шанс виступити в якості соліста з академічним симфонічним оркестром Запорізької обласної філармонії. Цей рік не виняток.

Оцінює виступи учасників професійне журі - відомі музиканти України та зарубіжжя. Традиційно заплановано проведення педагогічних конференцій, майстер-класів, круглих столів.

29 березня о 13.00 в концертному залі імені Глінки відбудеться нагородження й Гала-концерт переможців «Акордів Хортиці» разом з академічним симфонічним оркестром.