В Олександрівському районі визначили об'єкти для укриття населення в умовах особливого періоду

26.03.2019 14:45

Близько 11 тисяч жителів Олександрівського району зможуть сховатися в особливий період в спеціальних укриттях, час перебування в яких становить від 48 годин.

У Запоріжжі працює спеціальна комісія, одним із завдань якої є визначення та забезпечення готовності сховищ. Це як короткочасні укриття, так і ті, в яких в особливий період може залишитися 15% неевакуйованого населення. Робота ведеться в кожному районі обласного центру.

Сьогодні в Олександрівському районі пройшло чергове засідання комісії за участю фахівців районної адміністрації, управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради та інших відповідальних установ. Присутні підбили підсумки виконаної роботи з обстеження та впорядкування укриттів, а саме йшлося про об'єкти, де люди зможуть перебувати строком від 48 годин і більше.

- Ці сховища потрібні для укриття населення в особливий період. Їх готовність у випадках НС повинна бути забезпечена протягом 12 годин. Є певні норми і вимоги до таких об'єктів. У цих укриттях зможуть сховатися 11 тисяч жителів району, це 15% неевакуйованих мешканців, які залишаться в місті. Переважно укриття розміщені на території навчальних закладів. Були обстежені більше 18 об'єктів, з них 13 були визченані придатними для цих завдань, - розповів заступник голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Олександр Наріженко.

Також йшлося про необхідність розміщення фасадних вивісок з відповідною інформацією щодо сховищ.

Подібна робота ведеться в усіх районах Запоріжжя. Її підсумком стане створення інтерактивної карти укриттів.