У Запоріжжі будують сучасну дорогу

26.03.2019 13:32

У Запоріжжі, на вулиці Північне шосе, будують сучасну дорогу, яка з'єднає Заводський район з центром міста. Роботи виконуються комбінатом «Запоріжсталь» за власні кошти, без залучення грошей з міського бюджету. Об'єкт обіцяють завершити вже в червні. Сьогодні з ходом будівництва ознайомилися міський голова Володимир Буряк, народний депутат України Олександр Вілкул, генеральний директор «Запоріжсталі» Ростислав Шурма.

Комбінат «Запоріжсталь» почав будівництво нової дороги в Заводському районі цього року. В рамках реалізації проекту з будівництва киснево-конвертерного цеху підприємство виконує перенесення міської дороги на вулиці Північне шосе. В результаті місто отримає 2,8 кілометра сучасної дороги, яка з'єднає Заводський район з центром міста.

- Сьогодні ми знаходимося на об'єкті, який дуже важливий для міста. Вдячний комбінату «Запоріжсталь» за реалізацію подібного проекту. Це може стати прикладом для інших підприємств, не тільки в Запоріжжі. Ми виконуємо в місті багато робіт по дорогах. За кілька років відремонтовано близько 2 мільйонів квадратних метрів дорожнього покриття. Побудована тут дорога стане вагомим внеском в розвиток міської інфраструктури, - заявив Володимир Буряк.

Народний депутат України Олександр Вілкул відзначив роль великих промислових підприємств у розвитку не тільки окремих міст, регіонів, а й України в цілому. Прикладом соціально відповідального бізнесу є і «Запоріжсталь».

- «Запоріжсталь» не лише забезпечує десятки тисяч робочих місць і платить податки, а й реалізує серйозні інфраструктурні проекти. Поруч знаходиться майданчик, де вже розпочато будівництво конвертерного цеху за 1 мільярд доларів, найбільша інвестиція в нашій країні. Тут будується дорога за 250 мільйонів гривень. Я буду підтримувати такі промислові підприємства, як людина, яка багато років пропрацювала на виробництві. Адже подібні підприємства це життя таких міст як Запоріжжя, Кривий Ріг, Маріуполь, - сказав Олександр Вілкул.

Відзначимо, нова дорога буде з чотирьох смуг. Проект включає велосипедну і пішохідну доріжки, сучасну систему освітлення. Зараз роботи йдуть повним ходом. Задіяні близько 50 одиниць техніки.

- Ми закінчуємо дуже важливий соціальний елемент проекту будівництва конвертерного цеху. Це будівництво нової об'їзної дороги, нового Північного шосе довжиною 2,8 кілометра і вартістю понад 250 мільйонів гривень. Цю дорогу ми добудуємо в червні, після чого передамо громаді міста. Заводський район отримає прекрасну дорогу, по якій буде комфортно їздити. Це прекрасно, що у «Запоріжсталі» є можливість будувати конвертерний цех, дорогу. Однак ми доб'ємося успіху, отримаємо реальні зміни в нашій країні, якщо таких будівництв буде десятки, якщо такі будівництва будуть в кожному місті, - підкреслив Ростислав Шурма.