У Запоріжжі затвердили Положення про систему відеоспостереження

27.03.2019 13:42

Одним з ефективних заходів безпеки в місті стане система відеоспостереження. З цією метою вже встановлені понад 200 камер відеоспостереження. Сьогодні депутати міської ради затвердили положення про систему відеоспостереження Запоріжжя.

В обласному центрі реалізується міська цільова програма «Безпечне місто», якою передбачена робота системи відеоспостереження за територіями і об'єктами. Це дозволить виконувати пошукові завдання з використанням інформації, отриманої з відеокамер, та її аналіз за заданими критеріями.

Зроблені перші кроки - на вулицях міста вже встановлені понад 200 камер відеоспостереження. Наступний етап - повноцінний запуск системи в роботу. Для цього розроблено спеціальне положення, в якому прописані цілі, завдання, механізм та інші питання, пов'язані з функціонуванням системи відеоспостереження. Сьогодні положення було винесене на розгляд депутатів міської ради.

У документі зазначено, що система є централізованим державним інформаційним ресурсом запорізької муніципальної інтегрованої системи обробки інформації.

Одне з важливих завдань - використання даних системи в профілактичній роботі задля попередження злочинності, а також як доказової бази до кримінальних та адміністративних справ.

Серед поставлених цілей:

  • отримання оперативної інформації;
  • швидке реагування на реальні (потенційні) загрози для життєдіяльності міста;
  • підвищення рівня безпеки дітей, учнів, студентів у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладах;
  • посилення контролю за збереженням об'єктів комунальної власності територіальної громади;
  • посилення контролю за дотриманням правил дорожнього руху, профілактика аварійності;
  • підвищення рівня громадської безпеки та порядку на вулицях, площах, у парках, на стадіонах, вокзалах, в аеропорту та інших територіях;
  • попередження правопорушень та встановлення причетних до них осіб;
  • вжиття заходів, необхідних для надання невідкладної домедичної і медичної допомоги людям, які опинилися в ситуаціях, які загрожують їх життю та здоров'ю, і ряд інших.

Передбачені терміни зберігання, механізми обробки та використання, захист персональних даних, порядок отримання доступу до інформації. Визначені об'єкти, які повинні знаходитися під відеоспостереженням.

Депутати затвердили положення про систему відеоспостереження Запоріжжя.