Педагоги кращих шкіл міста радили, як підготувати дитину до ЗНО

27.03.2019 15:48

У Запоріжжі відбулася прес-конференція з директорами шкіл, які увійшли в ТОП-100 кращих навчальних закладів України за результатами ЗНО в 2018 році. Викладачі поділилися досвідом і розповіли, які методики використовують для підготовки учнів до тестування.

Прес-конференція організована Агентством регіональних ініціатив. В якості спікерів запросили керівників навчальних закладів, які стали одними з кращих в Україні за результатами проведення ЗНО:

Директор Запорізького класичного ліцею Олена Баньковська;

Директор гімназії №28 Ірина Бурма;

Директор Запорізької гімназії №93 Олена Парфінська;

Директор Запорізької гімназії №31 Тетяна Трапезіна.

В ході прес-конференції педагоги ділилися своїм досвідом про те, як найкращим чином підготувати школярів до тестування, як їх мотивувати.

- Секрет успіху - це кадри і системність у роботі. Разом з педагогом діти звертають увагу на всі нюанси, пріоритетні теми, опрацьовують завдання, які найчастіше зустрічаються на ЗНО. По суті підготовка до тестування починається з початкової школи. З самого початку ми привчаємо дітей отримувати задоволення від навчання, пишатися своїм навчальним закладом. Ця система навчання дає дітям надалі мотивацію і бажання вчитися, - розповіла директор Запорізького класичного ліцею Олена Баньковська.

Педагоги стверджують - для досягнення найкращих результатів знання учня потрібно також регулярно перевіряти у різноманітних олімпіадах, конференціях і конкурсах. Це допомагає школяреві бути більш стійким до стресу та мотивує на нові звершення.