В Запоріжжі невідомі систематично псують сміттєві баки

28.03.2019 14:20

У Запоріжжі не припиняються випадки вандалізму по відношенню до контейнерного парку підприємства «Вельтум-Запоріжжя». Так, за минулий рік невідомі підпалили більше 120 баків. За три місяці поточного року вже зіпсовано 31 контейнер. Підприємство зазнає великих збитків.

Всі зіпсовані і поламані баки потрапляють в ремонтну майстерню підприємства «Вельтум-Запоріжжя». Тут бригада з 4 чоловік намагається повернути контейнери до життя. Однак деякі з них не підлягають відновленню. Підпали відбуваються систематично у всіх районах міста. Але найбільше випадків зафіксовано в Заводському районі. На підприємстві підозрюють, що це навмисні підпали.

- Те, що бачимо ми, як фахівці, які працюють з контейнерами - всі ці випадки умисні. У розмовах з мешканцями вони розповідають, що це відбувається о 4-5 ранку: невизначені особи підходять, кидають в бак якусь пляшку, він загоряється - вони тікають. Тобто від сигарет бак не загориться. Щоб пластиковий контейнер так розплавився потрібно використати якусь запальну суміш, - розказав генеральний директор ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Ігор Бурчак.

Крім того, що баки підпалюють, їх також викрадають.

- Нещодавно вкрали новий оцинкований контейнер. Вкрали його в Заводському районі, недалеко від Заводський адміністрації. Подали відповідну заяву до правоохоронних органів, щоб розслідувати ці факти, - розказав директор КП «Комунсантрансекологія» Юрій Дорошенко.

Ще одна проблема – крадіжки контейнерних колес. Скарги на це надходять до служби 15-80 майже щодня. Тож підприємству «Вельтум-Запоріжжя» тепер доводиться ремонтувати ще й нові металеві баки. Для цього вже закупили спеціальне обладнання.