Полтавські експерти завітали до Запоріжжя, щоб перейняти досвід взаємодії з містами-побратимами

29.03.2019 14:05

До Запоріжжя приїхала експерт Інституту розвитку міста Полтава Уте Балдеманн. Вона зустрілася з запорізькими спеціалістами, щоб поговорити про досвіт взаємодії з німецькими містами-побратимами. Зустріч відбулася в Туристичному інформаційному центрі.

У зустрічі взяли участь краєзнавці та представники влади. Спеціалісти розповіли гості про історію обласного центру, його основні архітектурні, природні та історичні пам’ятки.

За словами експерта Інституту розвитку м. Полтава Уте Балдеманн, особливий інтерес для неї представляє досвід Запоріжжя в сфері взаємодії з містами-побратимами Німеччини. Зокрема про те, чого вдалося досягти в результаті багаторічної дружби з Оберхаузеном та Магдебургом.

- У вас є досвід співпраці з Магдебургом на основі промислового співробітництва, і для Полтави це було б цікавим - врахувати досвід Запоріжжя. Конкретно мене цікавить перетворення індустріального міста в культурний центр, засоби і методи цього перетворення. Це дуже цінна інформація, яку корисно буде використати для розвитку Полтави, - сказала Уте Балдеманн.

Представники управління туризму Запоріжжя кажуть – готові ділитися інформацією та плідно співпрацювати.

- Взаємодія між містами України та європейськими містами-побратимами є дуже важливою. Вважаю, що треба приділити особливу увагу укріпленню стосунків між туристичними центрами Запоріжжя та Магдебурга. Багато хто з запоріжців не знає про те, які в нас є міста-побратими. Треба цю ситуацію виправляти. Маємо надію та плануємо, що в майбутньому вдасться налагодити більш тісні туристичні стосунки з Магдебургом, - розповіла директор управління туризму департаменту культури та туризму Запорізької міської ради Катерина Сімонова.

Експерт з Полтави запросила запорізьких фахівців на міжнародну конференцію щодо партнерства німецько-українських міст, яка відбудеться у Полтаві 14 травня.