Один з Гран-прі міжнародного конкурсу-фестивалю «Акорди Хортиці» отримали запоріжці

29.03.2019 16:30

Сотні юних талановитих музикантів з України та зарубіжжя цими днями виступили у Запоріжжі на сцені обласної філармонії. Всі вони учасники міжнародного конкурсу-фестивалю дитячої та юнацької виконавської майстерності «Акорди Хортиці». Сьогодні відбувся Гала-концерт та нагородження переможців і лауреатів конкурсу. Визначено три Гран-прі, яких удостоєні юні музиканти з Запоріжжя, Харкова і Білорусі.

Близько 900 юних талановитих музикантів з 19 областей України, в тому числі з Запоріжжя, а також Білорусі, Литви, Сербії, США зібралися в Запоріжжі, щоб зіграти на сцені обласної філармонії. Саме тут протягом кількох днів проходив 19-й за рахунком міжнародний конкурс-фестиваль дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Акорди Хортиці».

- Конкурс закінчився. Підбито результати, і вони дуже хороші. Цього року журі відзначило досить високий рівень підготовки учасників практично у всіх номінаціях. Відзначили і запорізькі таланти. Досить багато перших місць і в тому числі Гран-прі залишилися в Запоріжжі, - розповіла директор Запорізької дитячої школи мистецтв №1, заслужений працівник України, директор фестивалю-конкурсу Віра Мартиненко.

Конкурс проводився за 5 номінаціями: соліст з оркестром, соліст-інструменталіст, ансамблі, юний концертмейстер і юний музикознавець. Сьогодні відбувся Гала-концерт та нагородження переможців, лауреатів. Нагороди та подарунки вручили члени журі, спонсори фестивалю, представники обласної та міської влади. Варто зазначити, що міська влада збільшили суму Гран-прі і вона склала 30 тис. гривень.

- Цей конкурс ще раз показує, наскільки талановиті діти. Особливо вражає їх майстерність, коли виступають на одній сцені з симфонічним оркестром. З бюджету міста виділено 30 тис. гривень для заохочення кращих і гідних. Велика подяка всім, хто сприяє тому, щоб наші діти вибирали культуру і мистецтво, ну і самим дівчатам та хлопцям, за їх старання. І звичайно переконливе прохання продовжувати займатися. «Акорди Хортиці» пройшли на найвищому рівні. Для Запоріжжя дуже почесно, що є такий фестиваль і він доріс до міжнародного рівня, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Цього року визначено три Гран-прі. Головних нагород «Акордів Хортиці» удостоєні харків'янка Анна Бурей (номінація соліст з оркестром - фортепіано), учасниця з Білорусі Єва Волкова (номінація соліст з оркестром - скрипка), камерний хор «Менестрелі» Запорізької музичної школи №2.