Запоріжжя до свят прикрасять 10 тисяч квітів

22.08.2017 12:25

Близько 80 тис. квітів цієї весни було висаджено на вулицях, у парках та скверах Запоріжжя. Протягом усього весняно-літнього періоду робочі КРБП «Зеленбуд» упорядковували міські клумби - доглядали за квітами, удобрювали, в особливо спекотні дні інтенсивно їх поливали. У роботах задіяні практично всі фахівці підприємства - понад 260 осіб.

Ще близько 10 тисяч квітів озеленювачі висадять до святкових дат - Дня прапору та Дня незалежності України.

- До свят упорядковуємо міські клумби. В першу чергу - це місця проведення урочистих зборів. Роботи тривають у всіх районах. На площі Героїв сьогодні будуть висаджені близько 700 хризантем. Переходимо вже на осінні квіти, щоб місто як можна довше залишався квітучим та красивим, - розповів директор КРБП «Зеленбуд» Олексій Анохін.

«Зеленбудівці» відзначають, що літо видалося спекотним і посушливим, доглядати за квітами було особливо складно. Однак, не дивлячись на старання комунальників, від вандалізму багато квітів вберегти не вдалося. Розкрадалися цілі клумби, за раз невідомими особами викопувалися по 10, 20, 30 квітів, навіть рослини, висаджені у підвісних вазонах.

- Під кінець літа випадки крадіжок стали частими. Вандали викопують квіти, залишаючи клумби фактично порожніми. Зелені насадження висаджуються, щоб приносити радість всім городянам. Тому хотілося б звернутися до запорожців - поважати працю робітників. Якщо ви помітите підозрілу людину біля квітників, поцікавтеся - хто він і що робить, або ж викличте поліцію. Тільки разом вдасться боротися с вандалізмом і врятувати висаджені в місті рослини, - зазначив Олексій Анохін.

У планах комунального підприємства на осінь - висадка кущів троянд, дерев і чагарників. Також будуть виконуватися роботи з благоустрою та озелененню до Дня міста.