Володимир Буряк повідомив про можливі строки завершення опалювального сезону

01.04.2019 12:48

На сьогоднішній день опалювальний сезон завершувати ще рано, незважаючи на потепління. На цьому тижні в Запоріжжі очікується похолодання. Ще одна причина - необхідність забезпечувати належний температурний режим в лікарнях, дитячих садках. Якщо відключити опалення зараз, то це може привести до зростання захворюваності, в тому числі і серед дітей. Така позиція міського голови Володимира Буряка.

Строки завершення опалювального сезону в Запоріжжі. Це одне з основних питань, яке обговорювалося в ході сьогоднішньої апаратної наради, яку провів міський голова Володимир Буряк.

Генеральний директор концерну «Міські теплові мережі» Олександр Грек повідомив, що норма завершення опалювального сезону лише після того, як середньодобова температура протягом трьох днів вище плюс восьми градусів, поки не витримана. До того ж після кількох днів потепління в Запоріжжі очікується невелике похолодання.

- Необхідно підтримувати належну температуру в дитячих садках, лікарнях. Окремо забезпечувати їх опаленням, відключивши житлові будинки, неможливо. До того ж не впевнений, що всі запоріжці згодні з відключенням опалення вже зараз, адже в квартирах також буде досить холодно, - зазначив Володимир Буряк.

В результаті було вирішено, що відключати опалення в Запоріжжі передчасно. Це негативно позначиться на комфорті городян, а також рівні простудних захворювань, перш за все серед дітей. Рішення про завершення опалювального сезону буде прийматися пізніше, відповідно до діючих норм.

- Це питання ми ще обговоримо на поточному тижні. Якщо існуючі прогнози підтвердяться, то опалювальний сезон можна буде завершити через тиждень. Однак поки про це говорити передчасно. Все буде залежати від погодних умов, - заявив Володимир Буряк.