Новими можливостями запорізького аеропорту зацікавились у Лондоні

01.04.2019 14:30

Щорічно в Україні на 20-30% збільшується кількість пасажирів, які літають в Європу. Ринок авіаперевезень розширюється. Це стосується і нашого регіону. Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» зацікавив багато міжнародних авіакомпаній. Запорізькому аеропорту важливо не лише зберегти, а й зміцнити свої позиції в цій сфері. Таке завдання перед керівництвом підприємства поставив міський голова Володимир Буряк. Адже відкриття нових рейсів, збільшення їх кількості на діючих маршрутах - це не лише зростання прибутку аеропорту, надходжень до бюджету, а й збільшення інвестиційної привабливості міста, створення комфортних умов для тисяч пасажирів.

Для того, щоб залучити до міста додаткові авіакомпанії, збільшити кількість обслуговуваних рейсів і пасажирів, запоріжці активно презентують можливості Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» на різних міжнародних форумах. В результаті провідні світові авіакомпанії дізнаються про наше місто, перспективи запорізького аеропорту. Зокрема з 26 по 28 березня в Лондоні відбувся галузевий авіаційний форум Airline TotalNetworking 2019, організований британською компанією Global Travel Investments Ltd (GTI). Остання є компанією з розвитку авіамаршрутів, одним з найавторитетніших операторів цієї галузі.

Як повідомив заступник директора Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» Олексій Дубревський, Airline TotalNetworking 2019 пройшов у рамках європейського форуму GTI з розвитку авіаційних маршрутів. Його учасниками стали керівники компаній авіаперевізників, аеропортів, інвестиційних компаній, представники індустрії туризму і так далі.

Організатори форуму використовують формат, який заснований на заздалегідь запланованих 25-хвилинних зустрічах, які дають можливість встановлювати нові і зміцнювати колишні контакти у світовій авіаіндустрії. В результаті аеропорти-учасники, в тому числі і запорізький, змогли обговорити перспективи розширення діапазону авіаційних маршрутів.

- Вдалося провести переговори з 9 авіакомпаніями, трьома зарубіжними аеропортами. Серед авіакомпаній, з якими обговорювалися потенційні можливості відкриття нових авіаційних напрямків у запорізькому аеропорту, були Delta Airlines, Air India, LOT, Saudi Arabian Airlines та інші. Можливості співпраці обговорювалися також з аеропортами Лондона, Відня, - розповів Олексій Дубревський.

Керівництво Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» зазначає, що проведення подібних зустрічей - лише один з кроків у налагодженні діалогу з авіакомпаніями, зацікавленими співпрацювати з нашим містом. Це не означає, що рейс буде відкритий в поточному році або через 2-3 місяці. Адже для відкриття кожного нового міжнародного рейсу необхідно багато підготовчої, організаційної роботи, а значить і часу. У той же час без таких зустрічей домогтися відкриття додаткових міжнародних рейсів просто неможливо.