Ще одна школа естетичного виховання отримала кошти на оновлення прилеглої території

02.04.2019 17:00

У Запоріжжі продовжується реалізація міської програми «Дорога до школи». Мета проекту – покращити зовнішній вигляд мистецьких шкіл: підходи, прилеглі території. Сьогодні оновлення презентували в дитячій музичній школі №4. Перевірити ремонтні роботи приїхав заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

Дитяча музична школа №4 відкрита у Заводському районі ще у 1965 році. З тих часів тут жодного разу не ремонтували прилеглу територію. Біля школи не було місць для відпочинку дітей та належного освітлення. Після реалізації міської програми «Дорога до школи» зовнішній вигляд школи покращився. 

- Ця програма є дуже своєчасною, бо це увага до дітей, імідж школи. У нас не було свого майданчика біля школи. Зараз весна – дітям не було куди вийти на перервах, щоб подихати повітрям. До того ж багато дітей до нас їздить на велосипеді – нарешті для них з’явилась парковка, - розповіла директор Запорізької дитячої музичної школи №4 Надія Шостакова.

Окрім прилеглої території, з’явилося також сучасне освітлення в середені школи. У класах встановлені світильники на суму понад 100 тисяч гривень.

-У нас вже одинадцята школа естетичного виховання отримала допомогу в рамках проекту «Дорога до школи». В цілому з цією метою з міського бюджету виділено близько 2 млн грн. Однозначно ми будемо цей проект продовжувати, щоб наші діти, які обрали культуру і мистецтво, вчилися в належних умовах, - розповів заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

Всього у школі 385 дітей навчаються музичному мистецтву (вокалу, грі на фортепіано, скрипці, віолончелі, баяні, акордеоні, домрі, гітарі, духових та ударних інструментах). У 2004 році відкрито відділ  образотворчого мистецтва. У школі  працюють 52 викладача.

Багато учнів є переможцями  різних конкурсів та фестивалів. Тільки за минулий навчальний рік солісти та творчі колективи здобули 106 призових місць.

Загалом у місті функціонують 13 мистецьких шкіл, які відвідують понад 6 тисяч дітей.