Lufthansa зацікавилася можливостями співробітництва з Запоріжжям

02.04.2019 17:10

Нові можливості Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» зацікавили одного з ведучих світових авіаперевізників. Знаковою подією не лише для аеропорту, а й для всього міста став приїзд до Запоріжжя представників німецької авіакомпанії Lufthansa. Німецька делегація на цьому тижні побувала у Запоріжжі, щоб познайомитися з містом, можливостями аеропорту та перспективами його розвитку, обговорити перспективи співробітництва.

Міський голова Володимир Буряк зустрівся сьогодні з представниками відомої у всьому світі авіакомпанії Lufthansa. Достатньо сказати, що авіапарк компанії складається з кількох сотень літаків, вона працює у десятках країн по всьому світу та обслуговує сотні рейсів.

У той же час Lufthansa уважно ставиться до вибору аеропортів-партнерів та міст, де планує працювати. Тим більше важливим є той факт, що німецька авіакомпанія зацікавилася можливостями Запоріжжя та запорізького аеропорту. Це підтвердив приїзд офіційних представників Lufthansa до нашого міста.

- Приємно, що представники  Lufthansa приїхали до Запоріжжя. Впевнений, що сьогоднішня зустріч дасть певні результати. Можливо дещо забігаю вперед, але сподіваюся на подальшу плідну співпрацю, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова Володимир Буряк зазначив, що ще декілька років тому Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» знаходився у досить занедбаному стані, фактично на грані закриття. Однак реалізація міської програми розвитку аеропорту дозволила змінити ситуацію на краще. Достатньо сказати, що у минулому році кількість пасажирів перевищила 400 тисяч. Прибутки підприємства сягнули 50 мільйонів гривень на рік. Це дозволяє реалізовувати масштабні проекти. Серед них і будівництво сучасного пасажирського терміналу.

- Будівництво ведеться за кошти бюджету міста, а також кредитні кошти, які залучає аеропорт. Завдяки наявності прибутку у підприємства є такі можливості. Вже виконано понад 90% загальнобудівельних робіт. Виконуються внутрішні та оздоблювальні роботи, - сказав Володимир Буряк.

Термінал планується добудувати та ввести в експлуатацію у поточному році. Однак це лише частина міської програми розвитку аеропорту. Виконується будівництво огородження навколо аеропорту, проводиться необхідний ремонт злітно-посадкової смуги. Реалізується програма встановлення сучасного радіотехнічного та світлосигнального обладнання. Збудовано нову дорогу від траси Харків-Сімферополь до аеропорту. Також опрацьовуються плани будівництва нової сучасної злітно-посадкової смуги. Продовжується робота з залучення авіакомпаній до Запоріжжя.

- У своєму виступі ви представили досить детальну інформацію про аеропорт та перспективи його розвитку. Це засвідчує скільки уваги ви особисто приділяєте цьому питанню. Обсяги робіт з будівництва нового терміналу стали для нас важливим аргументом щоб зацікавитися вивченням запорізького аеропорту, оцінити потенціальні можливості для нашої подальшої роботи, - наголосив генеральний менеджер з продажів авіакомпанії Lufthansa в Україні Рене Койнзак.

Відзначимо, німецька делегація прибула до Запоріжжя для того, щоб ознайомитися з містом та аеропортом, вивчити пасажиропотік, стан інфраструктури та багато іншого. Зокрема вже сьогодні німецькі гості побувають на будівництві терміналу. Це лише один з перших кроків у налагодженні співробітництва нашого міста та відомої авіакомпанії.