У Запоріжжі відбулася акція до Дня поширення інформації про аутизм

03.04.2019 10:50

2 квітня - Всесвітній день поширення інформації про аутизм. У цей день у Запорізькій міській раді пройшла акція, спрямована на підтримку людей з аутизмом. В її рамках будівлю міськради підсвітили синім кольором, у фойє відбулася виставка малюнків дітей з аутизмом, а їхні батьки мали можливість поспілкуватися з представниками міської влади.

У Запоріжжі акція підтримки людей з аутизмом проходить вже четвертий рік поспіль. Цього разу її ініціатором виступила громадська організація «Аутизм. Свідоме батьківство». Мета акції - привернути увагу суспільства до проблем сімей, в яких виховуються діти з аутизмом. У день розповсюдження інформації про аутизм в усьому світі запалюються сині вогні. У Запоріжжі вже традиційно синім підсвічують будівлю міської ради.

В рамках акції у приміщенні Запорізької міської ради також відбулася виставка малюнків дітей з аутизмом.

У заході взяв участь заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

У Запоріжжі міська влада активно співпрацює з активістами, які займаються проблемами аутизму. Сім'ям, в яких виховуються особливі діти, допомагають кваліфіковані фахівці міського територіального центру соціального обслуговування. Також вони отримують матеріальну допомогу з міського бюджету.

- Статистика свідчить, що в світі все більше дітей народжується з аутизмом. У Запоріжжі 4 роки тому, коли ми провели першу акцію, на обліку було близько 200 дітей, зараз їх - 239. Найголовніше, що можна робити - це раннє виявлення, тобто усвідомлення батьками проблеми і своєчасне підключення сучасних методик. У нас в Запоріжжі працює міська програма соціального захисту населення. І кожна дитина з аутизмом отримує адресну цільову допомогу в розмірі 1000 грн. У наших відділеннях реабілітації ми створюємо умови, підключаємо кваліфікованих фахівців і сучасні методики для розвитку таких дітей. У травні ми відкриємо новий Вознесенівський центр реабілітації дітей-інвалідів, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Учасники заходу подякували міській владі за підтримку та зазначили, що завдяки таким акціям все більше людей дізнаються про аутизм, а це дозволяє виявити хворобу на ранній стадії і почати корекційну програму.