Термінал запорізького аеропорту добудовують, триває постачання обладнання та благоустрій прилеглої території

03.04.2019 13:30

Більше 90% загальнобудівельних робіт на будівництві пасажирського терміналу Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» виконано. Постачання необхідного обладнання йде відповідно з графіком. Уже в травні аеропорт повинен отримати обладнання для багажного відділення терміналу. Підрядники активно займаються оздоблювальними роботами, а також благоустроєм прилеглої території. Сьогодні міський голова Володимир Буряк провів чергову виїзну нараду, проконтролював хід будівництва.

Новий пасажирський термінал запорізького аеропорту повинен бути добудований і введений в експлуатацію в четвертому кварталі 2019 року. Таке завдання поставив перед підрядниками міський голова Володимир Буряк. В ході сьогоднішньої наради представники підрядної організації і КП «Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» відзвітували про хід робіт.

- Темпи будівництва не знижуються. Все йде відповідно з графіком. На 90% загальнобудівельні роботи на терміналі виконані. Йдуть оздоблювальні роботи та монтаж вентиляції. Багато що вже зроблено для благоустрою прилеглої території, будівництва парковки для автомобілів, - зазначив Володимир Буряк.

Підрядники запевнили, що проблем з виконанням робіт немає. Вже облаштовані зовнішні інженерні мережі. Виконано близько 40% благоустрою прилеглої території. У терміналі проводяться оздоблювальні роботи, монтуються системи вентиляції та димовидалення. Триває постачання необхідного обладнання. Зокрема очікується поставка решти ліфтів, обладнання для багажного відділення.

- Проблем з фінансуванням будівництва немає. Хочу подякувати депутатам, які на сесії прийняли рішення, що дозволило врегулювати всі питання з отриманням аеропортом кредиту. Постачання обладнання також йде за графіком. У травні очікується обладнання для багажного відділення терміналу. Сьогодні є всі передумови говорити, що будівництво буде завершено у 2019 році, - повідомив Володимир Буряк.

Міський голова нагадав, що в минулому році запорізький аеропорт обслужив понад 400 тисяч пасажирів. Можливості нового терміналу в перспективі дозволять збільшити цю цифру до 1 мільйона в рік. Однак щоб цього досягти потрібно ще багато працювати. У тому числі і з провідними світовими авіакомпаніями.

- Вчора зустрічався з представниками одного з провідних світових авіаперевізників - Lufthansa. Авіакомпанія зацікавилася розвитком запорізького аеропорту, будівництвом нового терміналу. Приїхали, щоб вивчити інфраструктуру, пасажиропотік, перспективи збільшення кількості пасажирів. Поінформував їх про те, що загальнобудівельні роботи на новому терміналі завершені на 90%. Стоїть завдання збільшення пасажиропотоку, адже новий термінал може обслуговувати до 1 мільйона пасажирів на рік, - заявив Володимир Буряк.

Міський голова прокоментував результати виїзної наради на своїй публічній сторінці в соціальній мережі «Фейсбук».