У Запоріжжі інспектували газони з гідропосівом

03.04.2019 16:55

Сьогодні під час виїзної наради заступник міського голови Валерій Еделєв перевірив, як прижився після зими газон, створений за новою технологією гідропосіву. Такий газон існує в кількох районах міста. Траву висаджували в різні пори року, щоб перевірити, який період найбільш сприятливий.

Однією з перших територій, використаних для гідропосіву, стала вулиця Запорізька в Олександрівському районі. Тут висіяли газонну траву в два етапи - навесні та влітку минулого року. Сьогодні представники управління з питань екологічної безпеки, комунального підприємства «Зеленбуд» і заступник міського голови Валерій Еделєв  приїхали на об'єкт, щоб подивитися, як газон пережив зиму.

- Ми проїхалися місцями, які обробляли гідропосівом. Побачили, що результат не найкращий, є деякі недоробки, які потрібно враховувати цього року. Перш за все ми бачимо, що газон не вистояв зиму так як треба. Є припущення, що причина цього - обробка дороги сольовим розчином, який змивається і знищує газон. Будемо працювати над цим питанням, - розповів Валерій Еделєв.

Ще один об'єкт для оглядин - вулиця Лермонтова. Тут територію обробили гідропосівом взимку. Найближчим часом очікують, що трава зійде.

- Існують три сезони для гідропосіву: зима, весна і літо. Кожен період має свої переваги. Взимку, наприклад, насіння не встигає проростати - воно за зиму насичується вологою, і навесні, коли тепло, починає сходити трава, - розповіла заступник директора КП «Зеленбуд» Валентина Дзюба.

Нагадаємо, гідропосів - це спосіб обробки території, при якому в землю за допомогою струменя води вживляється насіння газонної трави з добривами. Її функція - не лише естетика, але й боротьба з карантинними рослинами. Така газонна трава перешкоджає росту амброзії.

Обробка територій гідропосівом продовжиться в Запоріжжі і цього року.