У Дніпровському районі Запоріжжя замінюють сміттєві контейнери

04.04.2019 12:45

«Вельтум-Запоріжжя» продовжує заміну старих сміттєвих контейнерів на нові. Працівники підприємства вже встановили більше 1000 баків в Олександрівському та Вознесенівському районах. Сьогодні почали встановлювати євроконтейнери в Дніпровському районі міста. Таким чином підприємство оптимізує маршрути сміттєвозів та поступово переходить від заднього типу завантаження ТПВ у спецтехніку на боковий.

Заміну контейнерів у Дніпровському районі розпочали з вулиці Лобановського. Старі пластикові баки замінюють на нові оцинковані. Контейнери, що були у вжитку, забирають на базу, де їх ремонтують. Всього в Дніпровському районі планують замінити близько 20 баків. Далі почнуть роботу в Хортицькому районі.

- Ми намагаємося відійти від старої техніки з боковим типом завантаження, тому що вона досить часто виходить з ладу, через що не завжди вдається вчасно забрати сміття. Зараз ми оптимізуємо маршрути. Після заміни контейнерів тут буде працювати машина з заднім завантаженням. Однак іноді необхідно відхилятися від графіка, тому що пластикові контейнери стали часто горіти, доводиться міняти їх у першу чергу, - розповіла начальник відділу логістики підприємства «Вельтум-Запоріжжя» Наталія Краско.

Оцинковані контейнери купують у запорізького виробника. Ціна одного бака - більше 8 тис. грн. Оновлення контейнерного парку відбувається повністю за рахунок підприємства «Вельтум-Запоріжжя».

Всього замінили вже понад 1000 контейнерів.