З початку року управління соцзахисту населення Запорізької міської ради опрацювало 1666 звернень

04.04.2019 17:29

Як повідомляє управління соціального захисту населення Запорізької міської ради, у першому кварталі 2019 року на його адресу надійшло 1666 письмових звернень від громадян. Для порівняння, за цей же період минулого року до управління надійшло 1635 звернень.

Головним чином запоріжці зверталися за наданням матеріальної допомоги – 959 громадян. 72% прохань було задовільнено, інші на розгляді. З проханням роз’яснити положення діючого законодавства стосовно державних соціальних програм звернулось 760 громадян.

За категоріями громадян - найбільше до управління надходили звернення від пенсіонерів, «дітей війни» (39%) та осіб з інвалідністю (32%). Лише в чотирьох випадках у задоволенні порушеного питання було відмовлено. Кількість повторних звернень, на які надаються роз’яснення (55), зросла у зв’язку зі зміною діючого законодавства, зокрема порядку призначення субсидії.

На апаратних нарадах, які проводяться в управлінні, постійно обговорюються проблемні питання роботи зі зверненнями запоріжців з щотижневим аналізом кількості та тематики звернень. Особистий прийом громадян проводиться в управлінні щодня згідно з графіком, затвердженим наказом начальника управління. Стенди для відвідувачів з усією необхідною інформацією з питань соціальної політики постійно оновлюються.

Для поширення соціально важливої інформації управління активно використовує сайти Запорізької міської ради та управління соціального захисту населення міськради, засоби масової інформації.