У Запоріжжі відкрилася звітна виставка творчих робіт дитячої художньої школи

04.04.2019 17:47

Запорізька дитяча художня школа відзначає 60 років з дня заснування. З цієї нагоди у виставковій залі Запорізької організації Національної спілки художників України (Бульвар Центральний, 3) урочисто відкрилася звітна художня виставка творчих робіт викладачів, учнів і випускників дитячої художньої школи.

На ювілейній виставці дитячої художньої школи представлено майже 200 творчих робіт, половина з яких – роботи вихованців школи, дітей віком від 6 до 16 років.

Виставка вражає яскравістю художніх рішень, самобутніми образами та композиціями. Серед експонатів - живописні полотна і графічні аркуші, декоративні композиції та керамічні вироби, виконані в різноманітних жанрах, техніках і манерах.

За 60 років Запорізька дитяча художня школа дала мистецьку освіту майже 3 тисячам молодих талантів. Сьогодні в школі навчається більше 400 юних запоріжців віком від 4 до 18 років.

Під час урочистого відкриття виставки з ювілеєм школи педагогічний колектив та вихованців привітав директор департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Сергій Білов.

- Дякую усім батькам, які прийняли рішення віддати дітей у мистецтво, а також дітям, які займаються у школі. Хочу подякувати усім випускникам, які закінчили школу та прославляють Запоріжжя в Україні та за її межами. Для мистецтва 60 років – це не дуже багато. Тому впевнений, що все тільки починається і найцікавіше ще попереду, - сказав Сергій Білов.

Від Запорізької міської ради Сергій Білов вручив школі сертифікат на 3D принтер та новий комп’ютер. А кращі викладачі художньої школи за високу професійну майстерність, особистий внесок у розвиток національної духовності і культури, активну участь у мистецькому житті міста були нагороджені Почесними грамотами виконавчого комітету Запорізької міської ради та департаменту культури і туризму Запорізької міської ради.