У Запоріжжі обговорили заходи забезпечення пожежної безпеки на території міста

23.08.2017 09:55

22 серпня в малому залі Запорізької міської ради відбулося засідання міської комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій. Головне питання, яке обговорювали на нараді - зростання кількості пожеж на території обласного центру і додаткові заходи, які приймаються, щоб не допустити їх поширення.

Як розповів начальник Запорізького міськрайонного управління ГУ ГСЧС України в Запорізькій області Михайло Заїка, щорічно в період з травня по жовтень в лісопаркових зонах та на відкритих територіях міста зберігається ймовірність загоряння сухостою. У Запоріжжі оголошено найвищий, п'ятий рівень, пожежної небезпеки, що пов'язано з високою температурою повітря. У день пожежники виїжджають на 35-40 викликів. Управління вживає всіх можливих заходів по ліквідації та недопущенню розповсюдження пожеж. Ситуацію вдається тримати під контролем завдяки співпраці ГУ ГСЧС України в Запорізькій області з міською владою, профільними департаментами, управліннями, районними адміністраціями міської ради.

Заступник міського голови Валерій Еделев зазначив, що необхідно також налагодити тісну співпрацю з поліцією щодо забезпечення доступу спецтранспорту до місця загоряння.

- У момент гасіння пожеж іноді неможливо під'їхати до місця загоряння через потік автотранспорту. Пожежні машини зі спецсигналами ще пропускають, а ось машини з водою комунальних підприємств довго стоять, не маючи можливості під'їхати через те, що транспортний потік не регулюється. Необхідно налагодити більш чітку взаємодію з поліцією, особливо під час виїздів на пожежі, - зазначив заступник міського голови.

Також Валерій Еделев дав доручення управлінню з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення підготувати проект рішення виконавчого комітету про виділення з міського резерву 3 тисяч літрів бензину та 3 тисяч літрів дизельного палива для забезпечення боєздатності аварійно-рятувальних підрозділів Запоріжжя.