Новий випуск програми «Черговий по місту» на телеканалі Z: обговорювали екологію життя і середовища

05.04.2019 13:35

Кожного четверга у прямому ефірі програми «Черговий по місту» ведучий та представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 4 квітня гість студії, заступник Запорізького міського голови Валерій Еделєв, відповідав на запитання запоріжців, які вони задавали і по телефону прямого ефіру, і в соціальній мережі «Фейсбук».

Як завжди у форматі передачі, гостю запропоновано підсумувати головні події тижня, який минає. Серед іншого Валерій Еделєв відзначив приїзд делегації представників компанії Lufthansa, яка виявила інтерес до розвитку Запорізького аеропорту.

- Аеропорт - логістичний центр, який дає поштовх розвитку всього міста. Міська влада правильно використовує можливості Запоріжжя як перехрестя бізнес-шляхів. Будівництво нового терміналу і розвиток аеропорту «Запоріжжя» не лише збільшує прибутки цього комунального підприємства. Це також дає поштовх для розвитку туристичного бізнесу в місті, а він свою чергу розвиває малий та середній бізнес. Якщо все складеться вдало, то в 2020-й рік ми вже вступимо з новим аеропортом, - відзначив Валерій Еделєв.

Також заступник міського голови розповів про підготовку до третього міжнародного Еко Форуму, який відбудеться в Запоріжжі 29-31 травня.

- Цього року урізноманітнили формат заходу. Розділили його проведення на три напрямки: Запоріжжя і бізнес; Запоріжжя і місто; Запоріжжя і люди. Останній напрям - це робота з громадськістю. Заради цього прийняли в засновники громадську організацію «Запоріжжя. Платформа Спільних Дій», яка організує багато заходів для відвідувачів Еко Форуму. Форум вже став подією в українському масштабі, так само як і ІТ-форум, і це дуже важливо для престижу Запоріжжя, - наголосив Валерій Еделєв.

Від екологічного форуму розмова перейшла до питань стосовно екології нашого міста. Валерій Еделєв зазначив, що у боротьбі з карантинними рослинами є значні досягнення, про що свідчить те, що досвід Запоріжжя переймають інші області України. Також в роботі програма ревіталізації малих річок, екомоніторингу повітря, на розгляд травневої сесії міскради буде винесена програма озеленення Запоріжжя (до речі, вперше за пострадянський період влада підходить до цього комплексно).

Глядачі програми «Черговий по місту» активно пропонували свої теми для обговорення: боротьба зі стихійною торгівлею, спалах африканської чуми свиней на Хортиці, засилля реклами на вулицях, яка спотворює обличчя міста, архітектурне підсвічування будівель Запоріжжя, інші проблемні питання.

«Чергування» заступника міського голови Валерія Еделєва на телеканалі Z вийшло змістовним.