У запорізькому парку «Дубовий гай» взялися за реконструкцію атракціонів

05.04.2019 16:34

Парк «Дубовий гай» готується до весняно-літнього сезону. Вже запрацювали місцеві атракціони, на два місяці приїхали атракціони Луно-парку з курортної Кирилівки, упорядковують прилеглі території, реставрують центральний вхід. Сьогодні керівництво парку розповіло журналістам про плани на найближче майбутнє.

У міському парку «Дубовий гай» весняний сезон вже стартував. Цього року керівництво парку знайшло кошти, щоб відреставрувати існуючі атракціони. До робіт приступили ще взимку: уклали договір з місцевими підприємствами, на базі яких поступово реставрують об'єкт за об'єктом.

Після капітального ремонту вже працює атракціон «Вальс». Його повністю розібрали, перебрали двигун, редуктори, відрихтували і пофарбували все зовнішні складові.

На черзі - автодром, якому вже понад 30 років. Він складається з 8 автомобілів, які будуть поступово реставрувати - по 2 одиниці на місяць. Їх деталі також переберуть, відновлять кузов, пофарбують якісними фарбами.

Також в планах - реставрація колеса огляду. Цей атракціон є самим відвідуваним місцем у парку. Після капітального ремонту його планують пофарбувати в яскраві кольори і оснастити сучасним підсвічуванням.

На стадії ремонту знаходиться центральний вхід в парк. Тут відновлюють первісний вигляд колон - вони будуть білими, як в рік відкриття парку в 1959 році.

- На сьогодні комунальне підприємство «Дубовий гай» доглядає за своєю територією лише за рахунок оборотних коштів. З 2016 року дохід парку виріс - з 4 млн. 300 тис. грн. до 8 млн. Цього року знайшли кошти на оновлення стану існуючих атракціонів. З комерційної точки зору це є єдиним і головним доходом підприємства. Хочемо, щоб тут цікаво і комфортно змогли відпочивати всі мешканці та гості міста, - розповів в. о. директора КП «Центральний парк культури та відпочинку «Дубовий гай» Олег Комаренко.

Ще одна новинка цього року - на одну годину продовжено роботу парку. Тепер його можна відвідати з 10.00 до 22.00. Для дітей вечорами щоп'ятниці, суботи та неділі будуть працювати аніматори і розважальна програма. Керівництво парку вже придбало для цього сцену і музичні колонки.

Також на прохання мам Олександрівського району на території парку запрацювала нова безкоштовна локація з відреставрованими гойдалками, каруселями і лавками.