У Запоріжжі презентували міські молодіжні заходи на 2019 рік

05.04.2019 16:45

Сьогодні в Туристичному інформаційному центрі фахівці управління по роботі з молоддю та сім’єю департаменту спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради презентували програму міських молодіжних заходів на поточний рік «Мої 19». У презентації взяли участь молодіжні активісти з усіх університетів міста та представники міської молодіжної ради.

Під час презентації молодь міста ознайомили із заходами молодіжної політики, які спрямовані на підтримку і розвиток соціальної активності молодого покоління, реалізацію творчого потенціалу, пропаганду здорового способу життя, профілактику негативних явищ в молодіжному середовищі, підтримку інтелектуальної та обдарованої молоді, організацію дозвілля.

Презентацію відвідав заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

- Наше головне завдання, щоб молодь залишалася в Запоріжжі. Саме їй необхідно розвивати наше місто. Тому у нас є три важливі напрямки в роботі. Перше - це освіта і працевлаштування. Друге - це соціальні програми. У нас на молодіжне кредитування виділено 13 млн грн, близько 5 млн грн - на стипендії для молоді і на допомогу в розвитку, розвиваючі програми і семінари. І третє - блок творчості і дозвілля. Звичайно ж, молодь повинна активно проводити час в напрямку і спорту, і культури, і творчості, і самореалізації. Сьогодні комплекс таких проектів на цілий рік ми презентуємо, - відзначив Анатолій Пустоваров.

Під час презентації присутні дізнались, які заходи відбудуться протягом поточного року у місті для сімей, дітей та молоді. Кожен зміг собі обрати варіанти дозвілля. Адже у місті на поточний рік заплановано більше 40 масштабних молодіжних заходів. Серед них – інтелектуальні змагання «Мафія» та «Що? Де? Коли?», акція «Стопсміття», фестиваль Springfest, школа молодого підприємця Businesson line, шоу водних видів спорту та велодень, які чекають на запоріжців весною. Крім цього, у квітні стартує вже відомий проект «Ліга сміху», а у травні - «Битва університетів». Влітку жителів та гостей міста запрошують відвідати фестиваль сім’ї, фестиваль вуличного мистецтва «Кольорове місто» та масштабний музичний фестиваль до Дня молоді. Чимало заходів заплановано і на осінь. У місті відбудуться фестивалі Zobifest та Urbanfest, молодіжний форум, творчий конкурс «Перлина Запоріжжя», масштабне спортивне шоу «Запорізький спорт. Будемо разом» та святкування Дня студента.