На острові Хортиця урочисто підняли Державний Прапор України

23.08.2017 11:25

23 серпня в Україні відзначають День Державного Прапора. Святкові заходи проходять сьогодні по всій країні.

У Запоріжжі урочиста церемонія підняття Державного Прапора України відбулася на острові Хортиця. Синьо-жовтий прапор вже традиційно було піднято на найвищому флагштоку України, встановленому біля Музею історії запорізького козацтва.

У святковому заході взяли участь Генеральний прокурор України Юрій Луценко, міський голова Володимир Буряк, представники обласної та міської влади, військовослужбовці, волонтери, учасники АТО, члени сімей загиблих захисників України, молодь.

Честь підняти Державний Прапор України була представлена ??військовослужбовцям, учасникам АТО лейтенанту 55-ї окремої артилерійської бригади Андрію Третяку, капітану частини 3029 Національної гвардії України Михайлу Вернигорі.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять тих, хто загинув в боротьбі за свободу України, захищаючи незалежність і територіальну цілісність країни.

Звертаючись до присутніх, Генеральний прокурор України Юрій Луценко сказав:

- Пишаюся тим, що ми зупинили окупантів. На землі острова Хортиці хочу передати вам свою віру в перемогу. Ми зможемо завоювати свободу, побудувати багату і щасливу Україну. Хочу привітати всіх з сьогоднішнім святом. З нами завжди буде наш синьо-жовтий Прапор.

Відбулося нагородження учасників АТО, волонтерів Почесними знаками Президента України.