Запоріжці за порушення правил благоустрою отримали штрафи

08.04.2019 14:13

У Запоріжжі відбулось засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Запорізької міської ради.

На розгляді комісії було понад 30 протоколів, складених працівниками поліції, інспекцією з благоустрою, районними адміністраціями міської ради на осіб, які допустили порушення правил благоустрою м. Запоріжжя або інших нормативно-правових актів.

На засідання з’явилось 13 порушників, справи яких було розглянуто комісією у їхній присутності. Більша частина протоколів була складена за порушення правил благоустрою.

До адміністративної відповідальності було притягнуто підприємців, які працюють по вул. Б. Завади та вул. Перша Ливарна. Вони отримали штраф в розмірі 1020 гривень кожний за ігнорування вимоги щодо укладання договору на вивіз твердих побутових відходів.

За торгівлю у невстановлених місцях по вулицях: Новокузнецька, С. Синенка (біля ТЦ «Брусничка»), Броньова на фізичних осіб були накладені штрафи від 340 до 850 гривень.

Чимало протоколів було складено за захаращення прилеглої території. Начальник відділу ПАТ «Запоріжжяоблєнерго», що розташований по вул. Перемоги та керуюча магазином ТЦ «Брусничка» - по вул. Новокузнецькій, за те, що не вжили заходів щодо своєчасного прибирання прилеглої території, отримали штраф в розмірі 850 гривень кожний. Приватний підприємець за засмічення прилеглої території біля зупинки «Автоколона» в Дніпровському районі отримав штраф в розмірі 1360 гривень, інший підприємець за не прибирання прилеглої території біля власного кіоску по вул. Дудикіна також отримав штраф - 1360 гривень.

Жителі приватного сектору по вул. Причальна та вул. Ніжинська за захаращення гіллям, сміттям та будівельними матеріалами прилеглої до будинків ділянки були оштрафовані на 340 гривень кожний.

Адміністративна комісія нагадує жителям м. Запоріжжя про необхідність дотримання правил благоустрою та адміністративну відповідальність за порушення цих правил.

Про випадки порушення правил благоустрою м. Запоріжжя (нанесення малюнків, стихійна торгівля, будівельні роботи без дозвільних документів, захаращення, організація звалищ, викидання сміття тощо) необхідно повідомляти до районних адміністрацій міської ради або до інспекції з благоустрою міської ради.