Керівники навчальних закладів Запоріжжя зібралися на серпневу нараду

23.08.2017 13:10

Сьогодні, 23 серпня, у приміщенні кінотеатру ім. Довженка пройшла щорічна Міська серпнева нарада керівників навчальних закладів міста Запоріжжя.

У цьому урочистому заході взяли участь керівники загальноосвітніх, дошкільних, позашкільних навчальних закладів міста, представники територіальних відділів освіти, голови районних профспілкових організацій.

Також у нараді взяли участь заступник Запорізького міського голови Анатолій Пустоваров, директор департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації Тетяна Озерова, голова Запорізької обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Надія Гринь, голови районних адміністрацій, представники ЗМІ.

Перед початком наради заступник міського голови Анатолій Пустоваров і директор департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Юлія Погребняк виконали урочисту місію: цьогоріч вперше відбулося нагородження найкращих колективів навчальних закладів міста Почесними грамотами та спеціальними сертифікатами за рейтинговими показниками якості надання освітніх послуг. За найбільшу кількість учнів – випускників закладів, які отримали 200 балів за виконання сертифікаційних робіт зовнішнього незалежного оцінювання у 2017 році, нагороди отримали багатопрофільний ліцей №99 (3 випускники) і гімназія №71 (2 випускники). Найвищі досягнення у зовнішньому незалежному оцінюванні випускників шкіл міста у 2017 році показали запорізькі гімназії № 28, №31, №46, №6, №11, №93, спеціалізована школа №40 з поглибленим вивчення іноземної мови, загальноосвітня школа №23. Найкраще виступали на всеукраїнських предметних олімпіадах і конкурсах різних рівнів вихованці ліцеїв «Логос», №99, №105, технічного ліцею, гімназій № 28 та № 27.

У своїй доповіді директор департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Юлія Погребняк щиро привітала своїх колег з високими досягненнями запорізьких педагогів, адже цього року Запорізька область вперше посіла третє місце за результатами ЗНО.

- Освітня реформа – це справа не лише політиків, а й кожного з нас. Саме з учителя починаються зміни, і в новому 2017/2018 навчальному році нас чекає багато роботи, - сказала Юлія Погребняк.

Директор департаменту освіти і науки міськради також відзначила, що освіта є пріоритетною галуззю у бюджеті міста, що дало змогу проводити капітальні та поточні ремонти у навчальних закладах, технічне оснащення шкіл, дитсадків та позашкільних закладів. Запоріжжя стало експертним датчиком для України у впровадженні інклюзивної освіти і зараз є активним учасником Всеукраїнського проекту розбудови нового освітнього простору.