У Заводському районі Запоріжжя готуються до гідросівби газонів

09.04.2019 13:42

Сьогодні в Заводському районі Запоріжжя на вулиці Демократичній фахівці КП «Зеленбуд» розпочали підготовчі роботи до гідросівби. За допомогою цієї системи буде оброблено газон розподільної смуги проїжджої частини на площі 260 кв м.

Підготовчі роботи до фітоценозу за допомогою гідросівби ведуться в рамках реалізації міської програми по боротьбі з карантинними рослинами. В результаті цього методу бур'яни та карантинні рослини не проростають.

Сьогодні фахівці КП «Зеленбуд» прибирають верхній дерновий шар, потім за допомогою мотоблоку розпушать нижній шар, виберуть залишки коренів і, вирівнявши ґрунт, засіють суміш з насіння, добрив та інших інгредієнтів.

Хід виконання робіт проконтролював голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Заводському району Андрій Баєв.

- У минулому році таким способом було засіяно майже 2 тис. кв. м газонів на території району. Зараз виконуються роботи на площі 260 кв. м. Крім цього, ми готуємо технічну документацію, проведемо тендерну процедуру і ще близько 4200 кв. м території в Заводському районі обробимо таким способом. Також виділено фінансування на обробку хімічним способом. Ці роботи будуть проводитися в липні. Ми плануємо обробити 8 гектарів території. І на площі 120 гектарів запланований покісу карантинних рослин, - розповів Андрій Баєв.

За словами Андрія Баєва, гідросівба на вулиці Демократичній буде завершена до кінця тижня. Обробка території таким способом дозволяє не лише ефективно боротися з карантинними рослинами, але й створювати привабливі зелені зони.