Запоріжцям розповіли про умови обслуговування квартирних та загальнобудинкових лічильників обліку гарячої води

09.04.2019 15:32

За дорученням міського голови Володимира Буряка продовжено термін повірки квартирних лічильників для абонентів, які не повірили вчасно лічильники та у результаті отримали рахунки за гарячу воду згідно з нормами для квартир, які не мають приладів обліку. Порядок здійснення перерахунків, а також нововведення стосовно внесків за обслуговування та заміну загальнобудинкових лічильників обліку гарячої води обговорювали сьогодні на прес-конференції в «Агенції регіональних ініціатив».

Як розповіла керівник відділу збуту концерну «Міські теплові мережі» Світлана Суліма, протягом трьох кварталів минулого року абоненти у платіжках отримували нагадування про необхідність здійснити державну повірку власних квартирних лічильників. Тим абонентам, які цього не виконали, було здійснено нарахування згідно з нормами у відповідності з вимогами законодавства. Відповідно, щоб зробити перерахунок за споживання гарячої води згідно з показаннями лічильників, необхідно виконати державну повірку квартирних лічильників.

За дорученням міського голови Запоріжжя Володимира Буряка, Концерн «МТМ» подовжив терміни державної повірки квартирних лічильників гарячої води до 31 травня 2019 року.

Близько 15 тисяч абонентів, які вже виконали державну повірку до 25 березня, отримують в рахунках за березень 2019 року нарахування за показами власного квартирного лічильника гарячої води.

Запоріжці можуть самостійно обрати підприємство, що має ліцензію на державну повірку квартирних лічильників. Силами Концерну «МТМ» лічильники можна повірити за адресою: вул. Адмірала Нахімова, 4. Також абонентські пункти працюють в кожному з районів Запоріжжя:

  • Олександрівський район - вул. Поштова 163 і вул. Св. Миколая,79-а;
  • Заводський район - вул. Фундаментальна, 3;
  • Комунарський район - вул.Парамонова,19 і вул. Новокузнецька, 12;
  • Дніпровський район – вул. Дудикіна, 11 і вул. Одеська, 12;
  • Вознесенівський район – бульвар Гвардійський, 135а і вул. Сталеварів,1.

Для зручності громадян заявки на опломбування квартирних приладів обліку гарячої води з 20 березня приймає «Контакт-Центр 15-80».

Також Світлана Суліма повідомила, що Концерн «Міські тепломережі» в повному обсязі виконав свої зобов'язання перед споживачами з повірки квартирних водомірів за рахунок тарифу протягом 2015-2017 років. Даний факт підтверджують результати перевірки, яку в лютому 2019 року проводили контролери з НКРЕКП, що стежать за виконанням Концерном своїх зобов'язань перед споживачами.

Крім того, починаючи з рахунків за травень 2019 року в отриманих від Концерну «МТМ» платіжках мешканці Запоріжжя побачать окремий рядок з розміром щоквартальних внесків за обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку теплової енергії та води в будинках. Як зазначила фінансовий директор Концерну «МТМ» Надія Філіпенко, порядок внесків регламентується Законом України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання». Відповідно до закону витрати на обслуговування та заміну загальнобудинкових лічильників не входять до тарифів на теплову енергію та гарячу воду, що надаються Концерном «МТМ». А тому внески винесені окремою графою. Сплачені кошти будуть зараховуватись на окремий рахунок та акумулюватись на ньому задля подальшого використання при обслуговуванні загальнобудинкових лічильніків. З інформацією про затверджені рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради від 25.02.2019 р. №65 розміри внесків на обслуговування по кожному з будинків можна ознайомитися на офіційному сайті концерну