Керівництво ДЮСШ «Кристал» відзвітувало про роботу за минулий рік

10.04.2019 13:20

У Запоріжжі відбувся публічний звіт дитячо-юнацької спортивної школи «Кристал», яка спеціалізується на дзюдо, про роботу за 2018 рік. У заході взяли участь представники міської влади, тренерський склад школи, юні спортсмени та їхні батьки.

Дитячо-юнацька спортивна школа «Кристал» була створена в 1994 році. У змаганнях різних рівнів вихованці школи неодноразово ставали переможцями і призерами першостей і чемпіонатів Запоріжжя і області, а також Всеукраїнських та міжнародних турнірів. За 25 років роботи школи було підготовлено понад 800 спортсменів-розрядників, 24 кандидати в майстри спорту, 15 майстрів спорту. Вихованці ДЮСШ «Кристал» неодноразово входили до складу збірної Запорізької області і до складу збірної команди України з дзюдо.

Сьогодні в школі займається понад 120 юних спортсменів віком від 7 до 20 років. Заняття ведуться в групах базової та початкової підготовки і спортивного вдосконалення. Підготовкою спортсменів займаються 7 кваліфікованих тренерів.

Як зазначив директор ДЮСШ «Кристал» Сергій Арцебарський, завдання школи - залучення дітей і підлітків до спорту, підвищення рівня їх фізичної підготовки та спортивних результатів, профілактика шкідливих звичок, виховання кращих моральних якостей.

У 2018 році вихованці ДЮСШ «Кристал» неодноразово ставали переможцями і призерами змагань. На міських і обласних змаганнях 11 дітей завоювали 1 місце, 9 юних спортсменів посіли 2 місце і 19 спортсменів - 3 місце. На Чемпіонаті України двоє вихованців школи зайняли 3 місце. На міжнародних турнірах двоє дзюдоїстів зайняли 1 місце, троє дітей завоювали 2 місце, у 15 вихованців школи - 3 місце. У минулому році в школі підготовлено 38 спортсменів-розрядників і 3 кандидати в майстри спорту.

У заході взяв участь начальник управління спорту та фізичної культури департаменту спорту, сім'ї та молоді Запорізької міської ради Едуард Багіров. Він зазначив, що особливу увагу міська влада приділяє оновленню матеріально-технічної бази дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

- Програма поліпшення матеріально-технічної бази працює в місті третій рік. Протягом 2017-2018 років для спортивної школи «Кристал» був придбаний інвентар. Вдалося вирішити найболючіші питання, близько 150 тисяч гривень було виділено з міського бюджету для придбання матів, тренажерів та іншого. Школа цього року відзначає 25-річчя з дня заснування. За цей час зі школи виходили майстри спорту, учасники чемпіонатів Європи - спортсмени високого класу. Впевнений, ця тенденція продовжиться. Запоріжжя завжди вважалося столицею ігрових видів спорту та єдиноборств, - зазначив Едуард Багіров.

В ході заходу кращі спортсмени і тренери були нагороджені листами Подяки департаменту спорту, сім'ї та молоді Запорізької міської ради.