Міська влада Запоріжжя перевірила готовність до проведення другого туру виборів Президента

10.04.2019 13:33

Сьогодні, 10 квітня, у малій залі міськради відбулась робоча нарада під головуванням керуючого справами виконкому міської ради Романа Омельяновича з заступниками голів райадміністрацій, представниками профільних департаментів, органів правопорядку та ДСНС. Обговорювали підготовку до проведення другого туру виборів Президента 21 квітня у Запоріжжі.

На початку наради Роман Омельянович подякував присутнім за злагоджену роботу під час першого туру виборів 31 березня.

- Завдяки професіоналізму кожного з вас перший тур виборів Президента пройшов у Запоріжжі без ексцесів та значних порушень. Але розслаблятися поки рано. Якщо організуємо роботу так само добре, то завершимо виборчу кампанію достойно, - відзначив Роман Омельянович.

До 15 квітня мають бути остаточно сформовані окружні та дільничні виборчі комісії, уточнені списки виборців відділами ведення державного реєстру виборців. На органи місцевого самоврядування покладене матеріально-технічне забезпечення виборчого процесу. Наразі представники попередніх дільничних виборчих комісій передають матеріальні цінності – скриньки, штампи, кабіни для голосування, аптечки тощо – новим членам дільничних комісій. До 15 квітня повністю повинні бути облаштовані для голосування приміщення, підготовлена та перевірена на відповідність закону про вибори інформація про кандидатів. Йде перевірка сигналізації і стану приміщень, сейфів, металевих шаф на предмет зберігання бюлетенів. Ще раз перевіряється забезпечення джерелами енергопостачання виборчих дільниць, справність вогнегасників на випадок можливих надзвичайних ситуацій.

Присутні запевнили, що наразі виборчі дільниці забезпечені приміщеннями, обладнанням, інвентарем, оргтехнікою, зв’язком тощо. Проблем з матеріально-технічним забезпеченням немає. Узгоджені всі питання з правоохоронними органами, Державною службою з надзвичайних ситуацій. 21 квітня у посиленому режимі будуть працювати комунальні служби міста, щоб забезпечити належні умови для голосування. За підсумком робочої наради Запоріжжя практично готове для проведення другого туру виборів Президента.