У Заводському районі виконують роботи з берегоукріплення Дніпра

23.08.2017 14:19

Сьогодні в Заводському районі Запоріжжя проводяться роботи по установці дощоприймальників, які будуть захищати асфальтове покриття вулиць приватного сектора і берегову лінію Дніпра від розмиву під час стоку талих і зливових вод.

Як розповів голова районної адміністрації міської ради по Заводському району Андрій Баєв, жителі неодноразово зверталися, щоб в кінці вулиць встановили ливневу каналізацію.

- На сьогоднішній день ми розробили проект, підрядник уже приступив до робіт. Проект передбачає встановлення на вулицях Гончара, Висотної, Соснова, Болотникова, зливоприймачів, в яких буде збиратися вода, а також двох колодязів-сепараторів, в яких буде осідати бруд. На прохання жителів вул. Болотникова, підрядник розглядає зміни в проект, щоб перенести водовідводи на 30-50 м в сторону від місця відпочинку, - підкреслив Андрій Баєв.

Роботи будуть проводитися в два етапи: перший передбачає роботи по двох вулицях - Гончара і Висотній. Зараз підрядники виконують роботи на береговій лінії - встановлюють колодязі-сепаратори і трубу, по якій очищена вода буде стікати в Дніпро. Найближчим часом робочі приступлять до встановлення водовідводів на проїжджій частині. На кожній вулиці будуть встановлені 2 колодязя і 9 дощових каналізацій. З міського бюджету на ці цілі виділено 2,5 млн. грн. Друга частина робіт почнеться в 2018 році по вул. Сосновій та Болотникова. Також заплановано розробити подібний проект в 2018-2019 рр. для вул. Вятської.