У Запоріжжі працює відділення хокею при ДЮСШ «Салют»

12.04.2019 11:53

Дитячо-юнацька спортивна школа «Салют» публічно відзвітувала про роботу за минулий рік. У звітному заході взяли участь представники міської влади, тренерський склад школи, юні спортсмени та їхні батьки.

Дитячо-юнацька спортивна школа «Салют» була створена в 2004 році на базі плавального басейну «Салют». Як розповів директор ДЮСШ «Салют» Денис Степаненко, сьогодні школа об'єднує два відділення: плавання та хокею. Відділення хокею було відкрито в 2018 році. Цим видом спорту вже займаються 126 вихованців школи з 450. У ДЮСШ «Салют» працює 9 штатних тренерів.

- Основними досягненнями 2018 року стало те, що вихованець ДЮСШ Максим Овчинников став трикратним чемпіоном України, виконавши норматив майстра спорту України. І дуже знаковою подією і для школи, і для міста стало те, що в минулому році завдяки федерації хокею та підтримці міської влади було відкрито відділення хокею. Раніше цей вид спорту в нашому місті розвивався тільки на рівні приватних клубів. А сьогодні в нас єдине муніципальне відділення. Тренування проводяться на базі ковзанки «Метелиця». На жаль, її робота сезонна, але завдяки тому, що є фінансування, ми використовуємо льодові арени Дніпра і тренувальний процес не припиняється, - сказав Денис Степаненко.

У звітному заході взяв участь заступник міського голови Анатолій Пустоваров. Він подякував тренерському складу і вихованцям школи за роботу, побажав досягнення нових високих результатів і зазначив, що міська влада і надалі надаватиме школі підтримку.

- У нас серйозні плани. В басейні навчилися плаванню більше 3 тисяч дітей. І сьогодні він потребує ремонту. Тому цього року близько 2 млн грн ми спрямуємо на те, щоб привести до ладу роздягальні, душові та територію басейну. Це перший етап реконструкції. А наступного року плануємо зайнятися вже чашею басейну. Крім цього, ми разом з проммайданчиком прийняли рішення опалювати басейн, щоб він відновив цілорічну роботу. І, звичайно ж, значним успіхом для школи є відкриття відділення хокею, - зазначив Анатолій Пустоваров.

У ході заходу Почесною грамотою виконавчого комітету Запорізької міської ради були нагороджені кращі вихованці та тренери школи.