Новий тротуар, зелена зона та сучасна дорога – так зміниться ділянка вулиці Шкільної

12.04.2019 14:47

На будівництві нової дороги по вулиці Шкільній, на ділянці від вулиці Фортечної до вулиці Першої ливарної, готують основу під укладання асфальту. Згідно з затвердженим проектом тут побудують нову дорогу. З велосипедною доріжкою, облаштованою зеленою зоною та сучасним освітленням, новим тротуаром. Сьогодні хід робіт проконтролював міський голова Володимир Буряк.

Триває реконструкція дороги на вулиці Шкільній, яка стартувала минулого року. З самого початку реалізація проекту була запланована на 2018-2019 роки. Тепер роботи продовжуються. Тут не лише будують нову транспортну артерію, але й виконують благоустрій прилеглої території. У результаті запоріжці отримають сучасну дорогу, тротуар, облаштовану зелену зону.

- Все це дійсно потрібно було зробити. Робимо те, що необхідно запоріжцям. Адже поряд розташовані житлові будинки, магазини, пошта. Необхідно було оживити цю частину Олександрівського району, щоб люди мали можливість проїзду. Також у подальшому планується дещо розвантажити від транспорту проспект Соборний, вулицю Святого Миколая, - відзначив Володимир Буряк.

На ділянці вулиці Шкільної, від вулиці Фортечної до вулиці Першої ливарної, вже побудували новий тротуар. Укладено понад 2 тисячі квадратних метрів плитки. Встановлено понад 800 метрів бордюрів, опори зовнішнього освітлення. На черзі облаштування газону з висадженням зелених насаджень. Тут планують посіяти траву, висадити дерева та кущі. Це збираються зробити найближчим часом.

На вулиці вже встановлено зупинковий комплекс, лавки та урни. Однак найбільш важливою частиною проекту є асфальтного покриття, яке вкладають у два шари. Раніше на цій ділянці асфальту практично не було. Тепер ситуація зміниться.

Робітники раніше виконали фрезерування старого покриття на площі близько 8 тисяч квадратних метрів. Зараз готують основу під асфальтне покриття. Спеціалісти відзначають, що укладання асфальту мають розпочати у травні. У результаті вже у червні місто зможе отримати ділянку нової дороги по вулиці Шкільній.

- Підрядник обіцяє, що вже у червні буде завершено реконструкцію на цій ділянці. Це не лише асфальт, а й тротуар, озеленення, освітлення, велосипедна доріжка, урни та лавки, - сказав Володимир Буряк.

Це лише перший етап реконструкції. У планах роботи на ділянці від вулиці Першої ливарної з виїздом на Набережну магістраль. Проект готовий. Однак реалізація цього етапу залежатиме від наявності фінансування.