У Запоріжжі проходить Всеукраїнський турнір з художньої гімнастики Maksy Cup

12.04.2019 17:20

У Запоріжжі проходить V Всеукраїнський турнір з художньої гімнастики Maksy Cup на призи заслуженого майстра спорту України, учасниці ХХІХ олімпійських ігор в Пекіні та ХХХ олімпійських ігор в Лондоні, багаторазової призерки Чемпіонатів та Кубків Світу, Чемпіонатів Європи Аліни Максименко.

Турнір триває протягом трьох днів з 11 по 13 квітня на базі спортивного комплексу «Запоріжалюмінбуд». Участь в змаганнях беруть понад 450 юних гімнасток, об’єднаних у 52 команди. Аби позмагатись за перемогу до Запоріжжя приїхали спортсменки з 15 міст України: Києва, Одеси, Харкова, Дніпра, Бердянську, Нікополя, Кропивницького, Павлограду, Білої Церкви, Енергодару тощо. Запоріжжя на турнірі представляють ДЮСШ «Хвиля», СК «Мотор Січ» та ДЮСШ № 5.

На урочистому відкритті турніру заступник міського голови Анатолій Пустоваров привітав учасниць змагань та побажав їм успіхів і перемог.

- Запоріжжя пишається турніром Maksy Cup. Це одна з візитних карток спортивного календаря міста. У нас в місті тисячі дітей займаються художньою гімнастикою - найкрасивішим і найбільш граціозним видом спорту. Сьогодні ми можемо бачити, наскільки наша молодь талановита. Від нас до вас одне прохання: продовжувати займатися і досягати нових висот в цьому виді спорту. Я бажаю турніру довгих років процвітання, а кожному спортсмену досягти вершин і реалізувати себе, - сказав Анатолій Пустоваров.

По завершенню другого дня змагань відбулась урочиста церемонія нагородження. Переможниці отримали медалі, кубки та пам’ятні призи.