У Запоріжжі обговорили проблему заборгованості заробітної плати

15.04.2019 17:45

Загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати по місту, згідно зі статистичними даними, на 1 березня складала 87,4 млн грн. Цій темі було присвячене чергове засідання міської комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати (грошового забезпечення) та соціальних виплат. В обговоренні проблеми взяли участь представники управління з питань праці міської ради, департаменту економічного розвитку міської ради, голови районних комісій.

Під час засідання комісії розглянуті питання: про стан оплати праці на комунальних підприємствах міста; про стан погашення заборгованості з заробітної плати на підприємствах-боржниках та виконання підприємствами затверджених графіків погашення заборгованості з заробітної плати тощо.

За інформацією департаменту економічного розвитку міської ради, в м. Запоріжжі здійснюють фінансово-економічну діяльність 34 підприємства комунальної форми власності, з яких 2 підприємства знаходяться в стадії ліквідації. Загальна чисельність працівників комунальних підприємств складає 12 тисяч осіб. Щоб уникнути заборгованостей з заробітної плати, на 2019 рік передбачено надання фінансової підтримки комунальним підприємствам міста.

Загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати по місту, згідно зі статистичними даними, на 1 березня складала 87,4 млн грн. На 12 економічно активних підприємствах заборгованість склала 22,4 млн грн; 6 підприємств, які перебувають в стадії банкрутства, мають борги перед працівниками на суму 45,5 млн грн; на 4 економічно не активних підприємствах - 19,5 млн грн.

Станом на 9 квітня, ПАТ «Запоріжжяобленерго» виплатило 11,4 млн грн заборгованості, залишок невиплаченої заробітної плати працівникам підприємства складає 397,4 тис. грн.

В цілому, завдяки вжитим спільним заходам, протягом січня-березня
2019 року підприємства-боржники міста, згідно з оперативними даними, виплатии 58,9 млн грн простроченої заборгованої заробітної плати.