До кінця квітня вулиці Запоріжжя мають бути прибрані після зими

16.04.2019 14:31

Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк поставив комунальним службам та районним адміністраціям завдання активізувати роботи з прибирання вулиць від відсіву.

Під час сьогоднішньої наради Володимир Буряк повідомив, що ці роботи мають бути виконані до кінця поточного місяця.

- Прибирання вулиць від відсіву розпочалося більше місяця тому. На вихідних, вчора та сьогодні я проїхався містом. Видно, що робота проводилася, проте ще є вулиці, на яких залишився відсів. Строки прибирання вулиць після зими були встановлені – роботи мають бути завершені в квітні. Ці строки ніхто не знімав. Що стосується вивозу минулорічного листя та гілля – тут треба активізувати роботи, щоб закінчити їх вивезення до кінця цього місяця, - підкреслив Володимир Буряк.

Міський голова зазначив, що за несвоєчасне прибирання чиновники будуть нести відповідальність.

За інформацією голів райадміністрацій, на яких покладено контроль з прибирання районів міста, роботи з вивезення відсіву, листя, гілля та стихійних звалищ виконуються щоденно. Крім того, розпочався сезон проведення суботників, завдяки чому вкластися в поставлені строки цілком можливо.

- Суботники – це добре, але після їх проведення сміття має бути вивезене якомога оперативніше, щоб ці купи не лежали на вулицях, - сказав Володимир Буряк.

Окрім вивезення протиожеледних матеріалів комунальники працюють над чищенням дощоприймачів та виконують аварійні ремонти доріг.

У свою чергу, управителі вже виконують роботи з приведення до ладу прибудинкових територій.

Наразі ще один важливий напрямок роботи комунальних служб – підготовка місць масового відпочинку до літнього сезону. Комунальні підприємства вже ведуть роботи в парках і скверах, де також прибирають сміття, ремонтують та фарбують лавки й урни. 6 модульних туалетів у місцях відпочинку вже підключені та працюють. Невдовзі розпочнеться сезон фонтанів. До старту пляжного сезону буде проведено чищення дна Дніпра та встановлення буйків.

- Скоро Пасха, травневі свята, дні пам’яті. Тому місто має бути приведене до ладу. Час у вас ще є. 1 травня будемо робити висновки, побачивши результати вашої роботи, - зазначив Володимир Буряк.